23 Ιουν 2011

Ζητούν να επανέλθει το επίδομα... "προθέρμανσης οχημάτων"

Εξώδικο στη διοίκηση του ΟΤΕ έστειλαν οι εργαζόμενοι ζητώντας να μην αυξηθεί ο χρόνος εργασίας από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα, αλλά και να επανέλθει το επίδομα "προθέρμανσης των υπηρεσιακών οχημάτων"!
Το 40ωρο τέθηκε σε ισχύ από την 1η Μαΐου στο πλαίσιο των δράσεων της διοίκησης για τη μείωση του κόστους προσωπικού που ανήλθε σε 763,6 εκατ. ευρώ το 2010.
Το πρόγραμμα μείωσης του κόστους κατά 32 εκατ. ευρώ ανακοινώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει την περικοπή αρκετών επιδομάτων μεταξύ των οποίων και το επίμαχο επίδομα για την προθέρμανση υπηρεσιακών οχημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα, που χορηγούνταν σε χιλιάδες τεχνικούς του ΟΤΕ έως τον Μάρτιο, θεσπίστηκε το 1986 για να καλύπτεται το ημίωρο που απαιτούνταν για να πάρουν μπροστά τα πετρελαιοκίνητα οχήματα τεχνολογίας εκείνης της εποχής.
Στο εξώδικό της, η ΟΜΕ – ΟΤΕ απειλεί τη διοίκηση με προσφυγή στη δικαιοσύνη, ενώ οι εκπρόσωποί της αναμένεται να τοποθετηθούν επί του θέματος και στη σημερινή Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

πηγή : Εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος", 23/6/2011