26 Ιουν 2011

Δ. Πατρέων: Η ανταρσία φέρνει και... παραίτηση Δημαρά (;)

Φούντωσε η φημολογία το τελευταίο εικοσιτετράωρο που θέλει το Γιάννη Δημαρά να σκέφτεται ακόμα και την παραίτηση από τη θέση του δημάρχου Πατρέων, έξι μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, απηυδισμένος από τη στάση των συμβούλων του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου 9 εξ αυτών καταψήφισαν πρόταση που ο ίδιος ο δήμαρχος έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία.

Ανταρσία αντιδημάρχων-δημοτικών συμβούλων

Μάλιστα, 3 εξ αυτών ήσαν αντιδήμαρχοι, Λένα Καλεντζώτη, Ήρα Κουρή και Απόστολος Βανταράκης, και οι άλλοι 6 ήσαν σύμβουλοι, Γεωργία Χρυσανθακοπούλου, Νίκος Μακρής, Σταύρος Μαλλιώρης, Παναγιώτης Ξυπολιάς και Τασία Παπαντωνοπούλου, ενώ ο Χρήστος Γκόλφης ψήφισε λευκό.

Εξοργισμένος ο Δημαράς

Η στάση αυτή εξόργισε τον δήμαρχο, ο οποίος χθες το πρωί έδωσε εντολή στη γραμματέα του Χρυσάνθη Καραχάλιου να ακυρώσει όλες τις δραστηριότητες και τα ραντεβού που είχε προγραμματισμένα για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Σύγκληση δημοτικής παράταξης

Μάλιστα, ο Γιάννης Δημαράς δεν εμφανίστηκε καν στο δημαρχείο χθες, ενώ μέσω του διευθυντή του γραφείου του, του Δημήτρη Σαρδελιάνου, κάλεσε όλους τους συμβούλους σε συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης, αύριο, στις 7 το απόγευμα. Η πρόσκληση που απηύθυνε ανέφερε: «Σας καλώ σε μια κρίσιμη συνεδρίαση».

Σενάρια για παραίτηση

Ο δήμαρχος είχε χθες κλειστό το κινητό του, δεν απαντούσε στα τηλέφωνα που γίνονταν στο σπίτι του, ενώ δεν είχε καμία επαφή ούτε με στενούς συνεργάτες και ανθρώπους με τους οποίους συνομιλούσε συχνά. Η απομόνωση αυτή στάθηκε αφορμή να φουντώσουν τα σενάρια ότι ο Γιάννης Δημαράς μελετά ακόμα και την παραίτηση.
Όλη μέρα χθες, αλλά και τη νύχτα που μας πέρασε, τα τηλέφωνα πήραν «φωτιά» μεταξύ συμβούλων και στελεχών της παράταξης, που προσπαθούσαν να προβλέψουν τι θα γίνει. Πάντως, ήταν τέτοια η αμηχανία που από πουθενά δεν διατυπώθηκαν σενάρια διαδοχής.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι «9» καταψήφισαν την έγκριση κονδυλίου 12.000 ευρώ για την προβολή μέσω των τοπικών ΜΜΕ μιας σημαντικής ημερίδας που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα για το εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων.
Βεβαίως, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτή ήταν η πραγματική αιτία και όχι η αφορμή για να εκδηλωθεί η «ανταρσία».

πηγή : http://www.thebest.gr/ , 25/6/2011