24 Ιουν 2011

Κατεδάφισαν χωρίς απόφαση του δήμου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Δίχως απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μπήκαν οι μπουλντόζες στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο στην Ασπροβάλτα. Το συμβούλιο του Δήμου Βόλβης συγκαλείται την προσεχή Δευτέρα κι εκεί θα κληθεί ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλαμάτης να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυθαιρεσία να προχωρήσει ο δήμος στην κατεδάφιση του ολυμπιακού έργου.
Είναι ένα θέμα που παρακολουθεί ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιος Σώκος, ο οποίος περιμένει τις καταγγελίες που έχουν γίνει για τις ενέργειές του, που μπορεί να φτάσουν έως και στον καταλογισμό του κόστους του έργου.

Οι μπουλντόζες ξήλωναν

Οι μπουλντόζες μπήκαν για το ξήλωμα των βάσεων από μπετόν και οι εθελοντές «ενεργοποιήθηκαν» για την αποσυναρμολόγηση των λυόμενων κατασκευών λίγες ώρες μετά τη γνωμοδοτικού χαρακτήρα απόφαση του τοπικού συμβουλίου. Η κανονική διαδικασία επέβαλε: απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης επί της νομιμότητας της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Τίποτε από αυτά δεν έγινε.
Ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης μπορεί να επέμβει εφόσον πάρει στα χέρια του την καταγγελία που έχει κάνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αγγελος Φραντζής. Ηταν ο παράγοντας που, ως δήμαρχος του Δήμου Αγίου Γεωργίου -δημοτικού διαμερίσματος σήμερα του «καλλικρατικού» Δήμου Βόλβης- είχε κινηθεί κι είχε επιτύχει να δημιουργηθεί το Ολυμπιακό Γυμναστήριο στην παραλία της Ασπροβάλτας. Ο Θύμιος Σώκος θα στείλει τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και ανάλογα με το πόρισμό τους θα δράσει. Μία από τις δράσεις μπορεί να είναι ο καταλογισμός του κόστους του έργου στο δήμο.
Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις ο δήμαρχος Βόλβης το σκέπτεται σοβαρά να... ξαναστήσει το γυμναστήριο και επειδή η σπουδή που επιδείχθηκε στην κατεδάφισή του δεν ήταν σε γνώση του και επειδή βλέπει ότι οι επιπτώσεις από την αυθαιρεσία θα είναι πολύ σκληρές για τον ίδιο και το δήμο.

του Κώστα Λασκαρέλια, από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", 24/6/2011