3 Μαΐ 2011

Οι ΟΤΑ μπορούν να καλύπτουν τα έξοδά τους

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να χρηματοδοτούν τα λειτουργικά τους έξοδα, ενώ η κυβέρνηση απέκτησε σαφή εικόνα της οικονομικής τους κατάστασης, δήλωσαν σε σχετική συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν στη βάση δεδομένων που δημιούργησε το υπουργείο Εσωτερικών, το σύνολο των δαπανών των δήμων ανέρχεται σε 3 δισ. 800 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των σταθερών εσόδων τους σε 4 δισ. 10 εκατ. ευρώ.
Από τα στοιχεία που προσκόμισαν οι δήμαρχοι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι δύο υπουργοί, δεν παρατηρείται πρόβλημα υποχρηματοδότησης των δήμων, απαιτείται ωστόσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ακολουθήσει την πορεία στην οποία έχει ήδη εισέλθει το κεντρικό κράτος.
Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «σήμερα η Ελλάδα γνωρίζει την Ελλάδα» και ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «οι δήμοι θα συμβάλουν κι αυτοί στη δημοσιονομική εξυγίανση, χωρίς πάντως αυτό να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών τους».

πηγή : http://www.topontiki.gr/, 3/5/2011