9 Μαΐ 2011

«Αφιλόξενη πόλη το Χαλάνδρι»

Με γραπτή παρέμβασή του «στηλιτεύει» ο επικεφαλής του συνδυασμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Νίκος Πανταζής, τη μετατροπή, όπως αναφέρει, του Χαλανδρίου σε «αφιλόξενη πόλη», η οποία «θυμίζει υποβαθμισμένα διαμερίσματα του Δήμου της Αθήνας».
Ο κ. Πανταζής επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση, που «αποδεδειγμένα αδυνατεί να προσφέρει στην πόλη», ενώ δεν παραλείπει να σημειώσει τη σταθερή παρουσία της δικής του παράταξης, σημειώνοντας ότι «εμείς θα είμαστε εδώ με απλωμένο το χέρι χρήσιμοι, ακούραστοι και αισιόδοξοι ότι την επομένη θα αλλάξουν όλα».

«Η πόλη μετατρέπεται σε αφιλόξενη»

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Πανταζής αναφέρει τα εξής:
«Καθημερινά ως συνδυασμός δεχόμαστε καταγγελίες, παράπονα, σκέψεις πολιτών που ενδιαφέρονται για το Χαλάνδρι. Παρεμβαίνουμε στο μέτρο που μπορούμε ως αντιπολίτευση, γιατί και η δική μας ευθύνη για την πόλη και τους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύθηκαν δεν τελειώνει στην διαμαρτυρία αλλά στην εξάντληση όλων των δυνατοτήτων μας για λύσεις.
Τα τρία μεγάλα κόμματα που διοίκησαν ή επηρεάζουν τους διοικούντες μιλούσαν προεκλογικά για πράσινη πόλη, για φιλική πόλη, για πόλη προάστιο και τώρα παρακολουθούν το Χαλάνδρι να μετατρέπεται σε αφιλόξενη πόλη και να θυμίζει υποβαθμισμένα διαμερίσματα του Δήμου της Αθήνας.
Το πράσινο που απομένει είναι εκείνο που οι ίδιοι οι κάτοικοι διατηρούν στους κήπους. Πεζοδρόμια δεν υπάρχουν ούτε στους μεγάλους οδικούς άξονες και όπου υπάρχουν είναι απροσπέλαστα από κάθε είδους εμπόδια.
Δρόμοι και οι λιγοστοί πεζόδρομοι δεν έχουν συντηρηθεί τα τελευταία (15) χρόνια. Οι περίφημοι ποδηλατοδρόμοι έγιναν parking και η πλατεία των εκατομμυρίων κόμβος κυκλοφοριακός. Οι κοινόχρηστοι χώροι αφήνονται στην τύχη τους και χαρίζονται σε ημέτερους για να κερδοσκοπούν. Οι δεσμευμένοι χώροι που θα έδιναν ανάσα πρασίνου αποδεσμεύονται, ενώ κινδυνεύουν ακόμη και διαμορφωμένες πλατείες όπως η Γιασεμιών στο Πολύδροσο και η Χίου στο Κάτω Χαλάνδρι. Το ακίνητο Δουζένη ακόμη να απαλλοτριωθεί και ίσως είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που δεν έχει δικό του δημαρχείο και ένα αμφιθέατρο για να μαζεύεται ο κόσμος για μια εκδήλωση.
Δεν κινείται τίποτα, γενική παράλυση, λες και σταμάτησε ο χρόνος. Κλείνουν παιδικοί σταθμοί, συμβασιούχοι παλεύουν για 400 ευρώ, εγκεκριμένες συμβάσεις πηγαινοέρχονται στο ΑΣΕΠ από λάθη, παραλείψεις, αργοπορίες, ανικανότητα.
Εκεί όμως που η κατάσταση από κακή έγινε τραγική είναι στην καθαριότητα. Κάποτε λέγανε ότι οι δήμαρχοι είναι για να μαζεύουν τα σκουπίδια σήμερα δεν είναι ικανοί ούτε τα σκουπίδια να μαζέψουν. Δικαιολογίες μπορεί να βρεθούν για μια εβδομάδα για ένα μήνα, αλλά εδώ έχουμε μια συνεχιζόμενη χρόνια αδυναμία να ανταποκριθούμε σε ένα τομέα ανταποδοτικό.
Μας λένε ότι φταίνε οι απεργίες, η χωματερή, οι συμβασιούχοι, οι πολίτες που πετούνε πράγματα, που μετακινούν τους κάδους μπροστά από το σπίτι τους, που κλαδεύουν τα δέντρα.
Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι διοικούντες τον Δήμο, που κλεισμένοι στα γραφεία τους ζουν μια εικονική πραγματικότητα ότι όλα πηγαίνουν καλά…
Οι πολίτες την μόνη ευθύνη που έχουν είναι ότι διατήρησαν την ίδια διοίκηση, ότι ξαναψήφισαν εκείνους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να προσφέρουν στην πόλη.
Ότι προτίμησαν να αντιδράσουν με αποχή και όχι στήριξη των ανεξαρτήτων δυνάμεων που νοιάζονται για την πόλη και διαφοροποιήθηκαν από τα κόμματα. Εμείς όμως θα είμαστε εδώ με απλωμένο το χέρι χρήσιμοι, ακούραστοι και αισιόδοξοι ότι την επομένη θα αλλάξουν όλα».

πηγή : http://www.amarysia.gr/, 9/5/2011