23 Μαρ 2011

Ξέσπασε πόλεμος για τις χαμένες ώρες στα σχολεία

Τρόπους αναπλήρωσης των μαθημάτων που θα χαθούν από τις κινητοποιήσεις για τις συγχωνεύσεις ζήτησε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.
Σε ανταλλαγή επιστολών έχουν επιδοθεί υπουργείο Παιδείας και συνδικαλιστικά σωματεία εκπαιδευτικών με αφορμή την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών στα σχολεία.
Αφορμή στάθηκε η επιστολή που έστειλε προχτές η υπουργός στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ), με την οποία τους ζητά να προτείνουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα τρόπους αναπλήρωσης των μαθημάτων στα σχολεία για τις ώρες που χάθηκαν από τις απεργίες και τις στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών, καθώς και από τις καταλήψεις που υπάρχουν ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων.
Μάλιστα η υπουργός, στην επιστολή που έστειλε στους συνδικαλιστές, υπογράμμιζε ότι «σέβομαι τους αγώνες του κλάδου σας και κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα, είμαι βέβαιη ότι συμφωνείτε πως τις επιπτώσεις τους δεν πρέπει και δεν μπορούν να τις υφίστανται οι μαθητές». Η υπουργός τονίζει προς τους εκπαιδευτικούς πως «είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά που έχουν διδαχθεί λιγότερες ώρες σε συγκεκριμένα μαθήματα για οποιονδήποτε λόγο».
Από την πλευρά της η Διδασκαλική Ομοσπονδία δήλωσε ότι «επιστρέφει την επιστολή στην υπουργό ως απαράδεκτη, γιατί αν μη τι άλλο ξεχειλίζει από υποκρισία».
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Κομνηνός Μαντάς, «η υπουργός με την επιστολή που μας έστειλε ανακάλυψε τον ''ένοχο'' για την απώλεια διδακτικών ωρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν φέτος οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και όχι στα κενά που υπάρχουν με ευθύνη της από την αρχή της χρονιάς στα σχολεία.
Η αποστολή της επιστολής την ημέρα που οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες πήραν απόφαση για 24ωρη απεργία δεν είναι τυχαία και έχει στόχο τον εκφοβισμό των συναδέλφων και τη συκοφάντηση του κινήματος των εκπαιδευτικών». Αναφορικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, καταγράφεται μείωση των σχολείων που παραμένουν κλειστά στη Θεσσαλία και σε νησιά του Αιγαίου, ενώ παρατηρείται αυξητική τάση στα σχολεία της Μακεδονίας.
της Νικόλ Τρίγκα, από την εφημερίδα "Έθνος", 23/3/2011