1 Φεβ 2011

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : Συνεχίζεται η ομηρία των συμβασιούχων

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, χτες βράδυ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων, να παραπέμψει στην κυβέρνηση να αποφασίσει αν οι εκατοντάδες συμβασιούχοι που για χρόνια εργάζονται στις υπηρεσίες του με συμβάσεις ομηρίας, θα συνεχίσουν να δουλεύουν ή όχι.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία την πρόταση των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η οποία καλούσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ανυπακοή στους νόμους της κυβέρνησης και να μετατρέψει τις συμβάσεις όλων σε αορίστου χρόνου, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποχώρησαν καταγγέλλοντας τη μεθόδευση του προεδρείου. Δήλωσαν ότι μαζί με τους συμβασιούχους εργαζόμενους, που και χτες πλημμύρισαν το χώρο του Δημαρχείου, θα συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Ο δήμαρχος, Γ. Μπουτάρης, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κατευνάσει την οργή των εργαζομένων, που κατά δεκάδες πετιούνται στο δρόμο της οριστικής ανεργίας, τους είπε: «ελάτε να δουλέψετε, αλλά στο τέλος του μήνα μπορεί να μην έχουμε να σας πληρώσουμε». Ενώ προηγούμενα, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του, είχε δηλώσει ότι «δεν θα παρανομήσει για τους συμβασιούχους».
πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 1/2/2011