1 Φεβ 2011

Δώστε αυτά που χρωστάτε πρώτα και μετά μιλάμε για μειώσεις!

Απάντησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ στην επιστολή Παπακωνσταντίνου

Όταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απευθύνει επιστολή προς τον διοικητή της ΕΥΔΑΠ ζητώντας «πρωτοβουλίες προσαρμογής του συνολικού κόστους μισθοδοσίας και συλλογικών συμβάσεων» είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι κάθονται στα καρφιά...
Στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ όταν ο διοικητής κ. Λέκκας (φωτό) γνωστοποίησε την «οδηγία» του υπουργού της «τρόικας», ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Μαν. Αγγελάκης «έπιασε» το νόημα της επιστολής. Και απάντησε δεόντως καλώντας τον υπουργό «αντί να ζητά και άλλες μειώσεις μισθών, να φροντίσει να επιστραφούν τα 400 εκατ. ευρώ που χρωστά το κράτος στην ΕΥΔΑΠ».
Το συνδικαλιστικό στέλεχος (ανήκει στη ΔΑΚΕ) προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που συζητηθεί στο ΔΣ της εταιρείας θέμα νέων περικοπών μισθών «θα είναι αιτία πολέμου» και οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ θα προχωρήσουν σε σκληρές αναμετρήσεις.
Ο κ. Αγγελάκης καλεί τη διοίκηση να σταθεί στο ύψος της και με επιχειρήματα να εκφράσει την άρνησή της στο αίτημα του υπουργού.
«Ήδη έχουμε συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», τονίζει ο συνδικαλιστής και παραθέτει τα σχετικά στοιχεία: Η κυβέρνηση με τους νόμους 3833 και 3845/010 μείωσε οριζόντια τους μισθούς κατά 20% (26 εκατ. ευρώ για το 2010 και 30 εκατ. ευρώ για το 2011).
Το σύνολο των περικοπών 56 εκατ. ευρώ και από αυτό «ωφελήθηκαν οι ιδιώτες μέτοχοι και όχι ο κρατικός προϋπολογισμός».
πηγή : εφημερίδα "Το Παρόν", 30/1/2011