2 Φεβ 2011

Οδηγεί τους συμβασιούχους στην απόλυση η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση - καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Οδηγούν τους συμβασιούχους στην απόλυση και απλά μοιράζουν «βεβαιώσεις» ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για να τις χρησιμοποιήσουν στα δικαστήρια που - με κυβερνητικές εντολές - δικαιώνουν τις χιλιάδες απολύσεις. Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι) του Δημοτικού Συμβουλίου να παραπέμψει το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων στην κυβέρνηση, που έχει αποφασίσει την απόλυσή τους.
Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου» Θεσσαλονίκης σημειώνει: «Πολύ γρήγορα, η διοίκηση Μπουτάρη, αντιγράφει τις χειρότερες μέρες της περιόδου Παπαγεωργόπουλου, σε επίπεδο ουσίας και διαδικασίας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της 31.1.2011 εξελίχθηκε σε παράσταση κοροϊδίας των 1.200 συμβασιούχων του Δήμου με ενορχηστρωτή τη νέα διοίκηση και συμμετοχή των υπόλοιπων παρατάξεων. Τις "ηρωικές" προεκλογικές δηλώσεις του Δημάρχου περί προστασίας των συμβασιούχων διαδέχθηκε η δήλωσή του ότι "δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα" και οι κούφιες ευχές.
Την ίδια ώρα, ο Δήμος επιδιώκει την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιωτικές εταιρείες.
Αυτή η αντεργατική πολιτική βρίσκει την έκφρασή της και στη διαδικασία που ακολουθεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παν. Αβραμόπουλος, που αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που επί λέξει έλεγε:
"Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος του Δήμου που εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου με τις παραπάνω σχέσεις εργασίας θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά στο Δήμο μετά τη λήξη της σύμβασής τους. Από την επόμενη μέρα της λήξης της σύμβασής τους, η σύμβασή τους μετατρέπεται σε σύμβαση αορίστου χρόνου με τον Δήμο και μισθοδοτούνται κανονικά από αυτόν".
Αυτό οδήγησε τους δημοτικούς συμβούλους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην αποχώρηση από τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική τακτική του προέδρου τους δημοτικού συμβουλίου και τη, κοροϊδία που παίχθηκε στις πλάτες των συμβασιούχων.
Αυτήν την πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δεν ήθελαν να ψηφίσουν οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι επιμένοντας στην κοροϊδία να μην αναλαμβάνουν την ευθύνη, "πετώντας το μπαλάκι" στην κυβέρνηση που δηλώνει σε όλους του τόνους ότι οι συμβασιούχοι θα απολυθούν.
Έχουν ίση ευθύνη με την κυβέρνηση. Αλλωστε, παρά τα μεγάλα λόγια και τις ευχές, υλοποιούν την πολιτική της και στο ζήτημα των συμβασιούχων.
Το σχετικό Δελτίο Τύπου του δήμου επιμελημένα δεν αναφέρεται στο λόγο της αποχώρησης μας, για να δημιουργήσει την ψευδή εντύπωση ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν υποστηρίζει το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Κι αυτή η προσπάθεια πέφτει στο κενό.
Οι συμβασιούχοι γνωρίζουν και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ΠΑΜΕ που το βλέπουν συνέχεια, δίπλα τους, στους αγώνες τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά».
πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 2/2/2011