1 Φεβ 2011

Σε πλήρη απαξίωση έχει τους δημάρχους η κυβέρνηση...

Σε πλήρη απαξίωση έχει τους δημάρχους η κυβέρνηση. Την περασμένη εβδομάδα έγινε στην ΚΕΔΚΕ συγκέντρωση δημάρχων απ' όλη τη χώρα, για να συζητηθούν τα θέματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», αλλά κανένας από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεν έκρινε σκόπιμο να παραστεί.
Το γεγονός έκανε τους περισσότερους δημάρχους να δυσανασχετήσουν και αυτά που είπαν στα «πηγαδάκια» για τον Γ. Ραγκούση δεν γράφονται. Ουσιαστικά ανέφεραν ότι όλοι οι υπουργοί έχουν κλείσει τις πόρτες τους στους δημάρχους και δεν… καταδέχονται ούτε να τους μιλήσουν στο τηλέφωνο, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών τους αντιμετωπίζει αλαζονικά και τους φέρεται εχθρικά!
Άλλοι πάλι τόνισαν πως με τη μείωση του ποσοστού των προσλήψεων κατά 15%, οι δήμοι έχουν… στεγνώσει από προσωπικό, αφού υπάρχει και η περσινή απαγόρευση που μείωσε τις προσλήψεις κατά 30%!
Υπάρχουν υπηρεσίες, κυρίως σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, που έχουν αυξήσει τις θέσεις των παιδιών που παίρνουν, για να εξυπηρετήσουν τους γονείς που πλέον δεν έχουν δυνατότητα να τα στέλνουν σε ιδιωτικούς σταθμούς, και δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν έχουν προσωπικό. Χώρια που –όπως έλεγε δήμαρχος των δυτικών προαστίων– δέχεται καθημερινά 30 αιτήσεις από δημότες του για δουλειά!
Επίσης οι δήμαρχοι κατήγγειλαν ότι δεν τους επιτρέπουν να πάρουν άνεργους από τον ΟΑΕΔ μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων! Εκεί δηλαδή που θα μπορούσαν να δώσουν δουλειά σε κάποιους άνεργους με κόστος που δεν θα επιβάρυνε τους ίδιους, δεν τους αφήνουν…
από τη στήλη "Ο δαίμονας των Δημαρχείων", εφημερίδα "Το Παρόν", 30/1/2011