3 Αυγ 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Τραμπουκισμοί στο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κέρκυρας από τον επικεφαλή της ΔΑΣ-ΟΤΑ

Όπως γνωρίζετε η ΔΑΣ – ΟΤΑ στις εκλογές του Συλλόγου μας πήρε 32 ψήφους επί συνόλου 436 με αποτέλεσμα να μην εκλέξει μέλος στο Δ.Σ. Επειδή η Δημοκρατία διαστρεβλώνεται κατά την άποψη ορισμένων, ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ-ΟΤΑ θεωρεί φασιστική την απόφαση των συναδέλφων να μείνει εκτός Δ.Σ. και επιμένει να επιβάλλει την παρουσία του ενάντια στην συντριπτική θέληση των μελών. Για άλλη μια φορά προσπάθησε να επιβάλλει την παρουσία του και την διάλυση του Δ.Σ. παρά την απόφαση περί λειτουργίας του Δ.Σ. που αποφασίστηκε στο 2ο Δ.Σ. 18/4/2018, η οποία αναφέρει ότι «ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ Η.Δ. ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ».

Ο κ. Χριστοδούλου όταν προσπάθησε να διαλύσει το Δ.Σ. της Δευτέρας 30/7/2018 και δεν τα κατάφερε αφού δεν μπόρεσε να συμμετέχει, κάλεσε τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, οι οποίοι με αχαρακτήριστες εκφράσεις, απειλές και εξυβρίσεις διέκοψαν το Δ.Σ. με πρακτικές τραμπούκων φασιστών, τους ενημερώσαμε ότι ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ-ΟΤΑ δεν έχει εκλεγεί στο Δ.Σ. εξύβρισαν τα παρόντα μέλη και απείλησαν ότι αυτή είναι η πρώτη προειδοποίηση και θα μας δείξουν στο μέλλον.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν πολύ σοβαρά,(αποφάσεις για Μέσα Ατομικής προστασίας, δικαστικές διεκδικήσεις επιδομάτων αδείας, Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και θέματα λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας ) τα οποία δυστυχώς δεν συζητήθηκαν εξαιτίας της εισβολής ατόμων ξένων με τον χώρο των ΟΤΑ δεν μας επέτρεψαν να ασχοληθούμε με τα προβλήματα των συναδέλφων .

Δυστυχώς αντί να ασχολούμαστε με θέματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο ασχολούμαστε με προσωπικές φιλοδοξίες επαγγελματιών συνδικαλιστών που παρεμποδίζουν όποια συζήτηση για εύρεση λύσεων.

Όσο και να ενοχλούμε είμαστε ένα συνδικαλιστικό όργανο και όχι κομματικό, τις κομματικές μας ταυτότητες τις έχουμε αφήσει στην άκρη και εκπροσωπούμε του συναδέλφους χωρίς ταμπέλες.

Δικαίωμα του καθενός να υιοθετεί όποια κομματική ταμπέλα θέλει αλλά υποχρέωση του να δέχεται και να σέβεται την θέληση της πλειοψηφίας .

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλλουν θέσεις που καταψηφίστηκαν από την πλειοψηφία με συντριπτική πλειοψηφία περίπου 92% ,όποιο χουλιγκανικό και τραμπουκικό τρόπο και να χρησιμοποιήσουν, δηλώνουμε ότι δεν τρομάζουμε με απειλές μέσα στο σπίτι μας, που είναι τα γραφεία του Συλλόγου μας.

Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των συγκεκριμένων ατόμων και δηλώνουμε ότι το Δ.Σ. εκπροσωπεί την καταγραμμένη στις εκλογές θέληση των μελών, όποιος δεν σέβεται τα αποτελέσματα των εκλογών και τα χαρακτηρίζει φασιστικά όπως χαρακτηρίζει σαν φασίστες και την πλειοψηφία των συναδέλφων που ψήφισαν και αποφάσισαν να μην εκπροσωπηθεί η ΔΑΣ-ΟΤΑ θα κριθεί από τους συναδέλφους και τα συνδικαλιστικά όργανα τα οποία καλούμε να πάρουν θέση.

Καλούμε την παράταξη που εκπροσωπεί το ΠΑΜΕ και την ΔΑΣ-ΟΤΑ να απαντήσει αν υιοθετεί τέτοιες πρακτικές που διασύρουν μία παράταξη με μακρά δημοκρατική δημοκρατική ιστορία με πρακτικές που δεν χαρακτηρίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα.