29 Μαρ 2018

Πρόκληση από Praktiker: «Με το ποδήλατο οι απεργίες δεν σας αγγίζουν… αφού το ποδήλατο δεν απεργεί»!

Η εργοδοσία της PRAKTIKER, στο πλαίσιο των αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών πρακτικών της, κάθε φορά ξεπερνά το όριο. Αυτή τη φορά, χτυπά -για την ακρίβεια, ειρωνεύεται το δικαίωμα του εργαζομένου να απεργεί, σε διαφημιστικό της φυλλάδιο για ποδήλατα:
«Με το ποδήλατο οι απεργίες δεν σας αγγίζουν! Εάν συνηθίζετε να κυκλοφορείτε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σίγουρα έχετε βρεθεί πολλές φορές στην άβολη θέση να μην ξέρετε πώς να πάτε στη δουλειά σας! Βάζοντας το ποδήλατο στη ζωή σας δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε πια για αυτό, αφού το ποδήλατο δεν απεργεί!», αναφέρει, εκμεταλλευόμενη το νόμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ξήλωσαν το απεργιακό δικαίωμα. Βέβαια, η PRAKTIKER το πάει ένα βήμα παραπέρα δυσφημίζοντάς το «ως κύριο λόγο ανησυχίας» για εργαζόμενους και καταναλωτές.
Ιδιωτικοί υπάλληλοι Αθήνας
Την καταγγελία κάνουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Αθήνας, που απαιτούν να αποσύρει άμεσα, τώρα η PRAKTIKER το συγκεκριμένο φυλλάδιο. Παράλληλα, επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη πολυεθνική «έχοντας μετατρέψει την ζωή των εργατών σε ποδήλατο με την εντατικοποίηση να χτυπά κόκκινο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου να αποτελούν καθεστώς, τις ανύπαρκτες συνθήκες υγείας και ασφάλειας να επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα την υγεία τους, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους εργαζόμενους που απασχολεί αλλά και στους καταναλωτές για την κορυφαία μορφή πάλης της εργατικής τάξης, την απεργία, ότι αποτελεί εμπόδιο».
Μάλιστα, σημειώνει, «δεν είναι η πρώτη φορά που βάλλεται ενάντια στη συλλογική οργάνωση και πάλη των εργαζομένων. Πρόσφατα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και με αφορμή προσφυγή του επιχειρησιακού σωματείου, εκπρόσωπός της δήλωσε «το σωματείο δεν εξουσιοδοτείται να εκπροσωπεί κανέναν εργαζόμενο», ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει προσπαθήσει ανεπιτυχώς να εμποδίσει και να δυσφημήσει τη δράση του κλαδικού και επιχειρησιακού σωματείου».
Εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες
Όμως κατά της πολυεθνικής PRAKTIKER, βάλλει και το Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, κάνοντας λόγο για «προβοκατόρικες τακτικές χειρίστου είδους», που «με γνώμονα το επιχειρηματικό κέρδος, προσπαθεί να αποκομίσει κέρδη σε βάρος των εργαζομένων στα ΜΜΜ». Επίσης, κάνουν λόγο για δυσφήμιση από την πλευρά της αλυσίδας καταστημάτων και ζητούν την άμεση απόσυρση μηνύματος από κατάλογο. Επιτίθενται, δε, κατά του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος -όπως υπογραμμίζουν- τους κατηγορεί για κυκλώματα στα λεωφορεία.
«Εμείς οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη μετακίνηση των επιβατών, παρά τη λάσπη τόσο από τα ξένα συμφέροντα των πολυεθνικών, όσο κι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών», καταλήγουν.