23 Μαρ 2018

ΥΠΕΣ από τη Βουλή για Συμβασιούχους, 3Κ/2018, “Βοήθεια στο Σπίτι” [ΒΙΝΤΕΟ]

Στο θέμα των επί σειρά ετών συμβασιούχων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και την πρόθεση της Κυβέρνησης για σταθερή εργασία των, αναφέρθηκε, σήμερα, στη Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου, για το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. 
Ο κ. Σκουρλέτης, επί του θέματος, έκανε λόγο για πρωτοβουλία, στέρεα νομικά, «ώστε να μην καταπίπτουν την επόμενη μέρα με βάση το Σύνταγμα, αφενός που έχει ρητά αναφορά στο θέμα της μετατροπής των συμβάσεων και από την άλλη πώς θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις Ενωσιακές Οδηγίες, που απαγορεύουν την κατάχρηση της έννοιας της σύμβασης εργασίας. Αυτή είναι η στρατηγική μας, που την έχουμε πει κατ’ επανάληψη στους εργαζομένους».

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, ο Υπ. Εσωτερικών τόνισε πως, υπάρχει αταλάντευτη διάθεση να συνεχίσει. «Καμία θέση δεν κινδυνεύει. Είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση. Δικαιούνται να έχουν σταθερή σχέση απασχόλησης οι εργαζόμενοι σ’ αυτό. Ούτε θα ιδιωτικοποιηθεί. Μέσα στους επόμενους μήνες η κα Φωτίου θα παρουσιάσει τη συνολική κυβερνητική πρόταση», τόνισε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε στο ΚΚΕ, με αφορμή την Προκήρυξη 3Κ/2018 και τις 8.800 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας στους Δήμους, και το αίτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, λέγοντας απευθυνόμενος στην εκπρόσωπό του, 

Διαμάντω Μανωλάκου:

«Υπονομεύετε τον διαγωνισμό. Υπονομεύετε τις σταθερές σχέσεις εργασίας. Παίζετε με τις αγωνίες των ανθρώπων. 110.000 άνθρωποι έχουν αυτή τη στιγμή υποβάλει αίτηση γι αυτόν τον διαγωνισμό».

Το βίντεο