10 Ιουλ 2017

Kαταγγελίες και ανησυχία για τους συμβασιούχους Δήμου Λαμιέων

Σημαντικές καταγγελίες των Συμβασιούχων Δήμου Λαμιέων σε επικοινωνία τους το βράδυ της Παρασκευής με το epoli.gr.
Οι συμβασιούχοι εκφράζουν σχεδόν τη βεβαιότητά τους πως, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να διαθέσει υπηρεσίες Καθαριότητας σε ιδιώτη, αφού όπως καταγγέλλουν, στο έκτακτο Δ.Σ. της ερχόμενης Τρίτης, δεν υπάρχει θέμα διάταξης, για έγκριση απασχόλησης προσωπικού Καθαριότητας, με νέες συμβάσεις, σύμφωνα με τις εξαιρετικές προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 24 του Ν.4479/2017.
Το κείμενο επικοινωνίας με το epoli.gr

«Την ερχόμενη Τρίτη στις 14.00 φαίνεται να συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Λαμιέων και την ίδια μέρα και ώρα 17.00 έχει καθοριστεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Πληροφορίες θέλουν να τίθεται θέμα στην οικονομική επιτροπή για εμπλοκή ιδιώτη στην καθαριότητα... Πληροφορίες που ενισχύονται δεδομένου του ότι δεν υπάρχει θέμα για έγκριση απασχόλησης προσωπικού με νέες συμβάσεις σύμφωνα με τις εξαιρετικές προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 24 του Ν.4479/2017.
Οι συμβασιούχοι του παραπάνω δήμου συμπληρώνουν 24 μήνες την ερχόμενη Παρασκευή και ως φαίνεται θα προσπαθήσουν να τους πιάσουν στον ύπνο…
Απορίας άξιον είναι τι θα συμβεί με τις άδειες και τα ρεπό των εργαζομένων μιας και γνωρίζουμε πως υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν υπόλοιπο άδειας πάνω από 10 ημέρες ενώ άλλοι έχουν πάνω από 50 ρεπό αφού λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών δεν τους επέτρεπαν να κάνουν χρήση της ημέρας ανάπαυσης (ρεπό) όπως ορίζει ο νόμος.
Άναυδοι έχουν μείνει οι εργαζόμενοι αφού τόσο καιρό ο Δήμαρχος διαρρήγνυε τα ιμάτια του πως είναι δίπλα στους εργαζόμενους και στον δίκαιο αγώνα τους...»