28 Ιουν 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έτσι φτάσαμε στη συνέχιση των κινητοποιήσεων

Πώς η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Μπαλασόπουλος), η Δ.Α.Σ. - Ο.Τ.Α. (ΚΚΕ) και το ΜΕ.Τ.Α. - Ο.Τ.Α. (ΛΑΕ) "εγκλώβισαν" εργαζόμενους και πολίτες και ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ ώστε να υπάρξει "ομόφωνη" απόφαση για συνέχιση της απεργίας...

Οι ισορροπίες και το «παιχνίδι» στην ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ποιες όμως είναι οι ισορροπίες στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ που προφανώς δεν γνώριζαν σε βάθος στο υπουργείο Εσωτερικών και στο Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες επιτρέπουν στη ΔΑΚΕ να κάνει «παιχνίδι»: Είναι ενδεικτικό, ότι, στην ουσία, και χθες επαναλήφθηκε το σκηνικό της Κυριακής, όταν η (πρώην) «πράσινη» Συνδικαλιστική Ανατροπή (ΣΥΝΑΝ), , η οποία διαθέτει τέσσερις έδρες στην 11μελή ΕΕ, «σύρθηκε» σε απόφαση για κινητοποιήσεις από τις: ΔΑΣ-ΟΤΑ του ΚΚΕ που έχει τρεις έδρες και το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ (ΛΑΕ) που διαθέτει δύο έδρες, παρατάξεις που εξαρχής αλλά και μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Άλλωστε, η ΣΥΝΑΝ, όπως προκύπτει και από δηλώσεις του (συνταξιούχου) πρώην επικεφαλής της, Θέμη Μπαλασόπουλου, ο οποίος ζήτησε συνέχιση των κινητοποιήσεων, δεν είχε ενιαία γραμμή στους κόλπους της, ενώ χθες είχε και έναν απόντα (σ.σ. άρα τρεις ψήφους στην ΕΕ), ήταν και πάλι έρμαιο στις διαθέσεις της ΔΑΚΕ που διαθέτει δύο έδρες: Άρα μαζί έξι στις 11 έδρες της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Μόνο που, όπως και την Κυριακή, έτσι και χθες η ΔΑΚΕ δεν ήταν διατεθιμένη να πει “όχι” στις κινητοποιήσεις. Έτσι, προκειμένου οι (πρώην) “πράσινοι” να μην πάνε «σαν πρόβατα στη σφαγή», έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει στέλεχος τους ενόψει της προηγούμενης ψηφοφορίας, αναγκάσθηκαν να συνταχθούν με την άποψη του ΔΑΣ και του ΜΕΤΑ. Μετά από αυτό ήταν εύκολο να μετακινηθεί ελαφρώς η ΔΑΚΕ από το λευκό στο «ναι» και, έτσι, η απόφαση να είναι ομόφωνη.

με πληροφορίες από aftodioikisi.gr