11 Αυγ 2015

Νέα απόλυση εργαζομένης επειδή εγκυμονεί

Κίνδυνος επιπλοκής στην εγκυμοσύνη από την τρομοκρατία του εργοδότη
Μπροστά στη διασφάλιση των κερδών τους και με την ανοχή των κυβερνήσεων, που εφαρμόζουν τα μνημόνια, οι εργοδότες συνεχίζουν να αυθαιρετούν εναντίον των εργαζομένων, ισοπεδώνοντας και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα, όπως αυτό μιας εργαζομένης, το δικαίωμα στη μητρότητα.

Το νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας καταγράφηκε σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο του λιανικού και χονδρικού εμπορίου τουριστικών ειδών, με έδρα στα Δανίλια και κατάστημα στο Πεντοφάναρο. Όπως καταγγέλλουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας, η εργοδοσία απέλυσε, αυθαίρετα και ασκώντας τρομοκρατία, νεαρή εργαζόμενη επειδή ήταν έγκυος. Η συγκεκριμένη υπάλληλος εργαζόταν στην επιχείρηση επί τρία συναπτά έτη. Όπως καταγγέλλεται μάλιστα, «η επιχείρηση για να μεθοδεύσει την απόλυση, επιστράτευσε συκοφαντίες και τρομοκρατία κατά της εργαζόμενης, με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος επιπλοκής στην εγκυμοσύνη της, κάτι για το οποίο η επιχείρηση φέρει βαρύτατες ευθύνες».
Το ΜΕΤΑ, από την πλευρά του, καταδικάζει για μια ακόμη φορά την αυθαιρεσία των εργοδοτών και την επίθεση που έχουν εξαπολύσει κατά της μητρότητας, δηλώνει την αλληλεγγύη του σε απολυμένη έγκυο, απαιτεί την επαναπρόσληψή της καθώς επίσης και την άμεση, πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάστασή της. Δηλώνει, δε, προς τους εργοδότες που καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα και τρομοκρατούν τους εργαζομένους ότι θα το βρουν μπροστά τους και δε θα αφήσει κανέναν εργαζόμενο μόνο του έναντι της εργοδοτικής τρομοκρατίας.