29 Ιουν 2015

ΜΕΤΑ εργαζομένων στο Δημόσιο: ΟΧΙ στους εκβιασμούς, στη λιτότητα, στα νέα μνημόνια

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιούλη 2015, ο κόσμος της εργασίας και ο Ελληνικός λαός καλούμαστε να δηλώσουν την απόφασή μας, να πούμε ΟΧΙ στo μνημόνιo, ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στους εκβιασμούς.
Έχουν περάσει ήδη πέντε χρόνια εφαρμογής πολιτικών ακραία λιτότητας, πολιτικών που οδήγησαν στη φτώχεια, την ανεργία, στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία.
Από ότι φαίνεται όμως, αυτά δεν ήταν αρκετά για τους δυνάστες του ελληνικού λαού που επιμένουν στην διατήρηση και ενίσχυση της υποτέλειας, της φτώχειας, της κοινωνικής ερήμωσης. Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, οι εργαζόμενοι έχουμε την ιστορική ευκαιρία να δώσουμε οριστικό τέλος στις πολιτικές της αέναης λιτότητας και τους εκφραστές της και ειδικότερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πουν ΟΧΙ:
ΟΧΙ σε υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα που θα προέρχονται από περικοπές στο Δημόσιο
ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις εργαζομένων που επιχειρούν να επιβάλλουν ξανά οι δανειστές
ΟΧΙ σε νέες μειώσεις μισθών και στη σύνδεση των αμοιβών με την αξιολόγηση
ΟΧΙ στη συρρίκνωση δομών και υπηρεσιών
ΟΧΙ στη περικοπή κατά €900 εκατ. (0,5% του ΑΕΠ) των δαπανών για την κοινωνική πρόνοια (Νοσοκομεία, Επιδόματα κ.λπ.)
ΟΧΙ σε νέες μειώσεις συντάξεων, στην εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 3863/2010 για το ασφαλιστικό
ΟΧΙ αύξηση των κρατήσεων στις συντάξεις για υγειονομική περίθαλψη, απ’ το 4% στο 6%.
ΟΧΙ στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στη κατάργηση των εισφορών υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν κρατώντας ζωντανό το ασφαλιστικό σύστημα
ΟΧΙ στη μετάταξη βασικών αγαθών και υπηρεσιών από το 13% στο 23% του ΦΠΑ
ΟΧΙ στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και συνακόλουθα αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος
ΟΧΙ στην πώληση των μετοχών του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο
Οι δανειστές και οι εγχώριοι εκπρόσωποί τους θα επιχειρήσουν να μας τρομοκρατήσουν. Η επικράτηση του φόβου θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσουν προκειμένου να καταστείλουν το αγωνιστικό φρόνημα του Eλληνικού λαού. Είναι το τελευταίο τους όπλο προκειμένου να μας οδηγήσουν στην ταπείνωση, την κοινωνική εξαθλίωση, στα παντοτινά μνημόνια.
Μην περιμένουν όμως να δειλιάσουμε. Έχοντας εφόδια τις αγωνιστικές μας παρακαταθήκες, την αλληλεγγύη και την ενότητα θα γυρίσουμε την πλάτη στους εμπόρους του φόβου. Με το χέρι στην καρδιά, στις 5 του Ιούλη θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα υπερψηφίζοντας μαζικά το ΟΧΙ για να τεθεί τέρμα στη μνημονιακή λεηλασία και στην κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Για να ανοίξει μια νέα αναγεννητική πορεία για το λαό και τη χώρα μας.