20 Νοε 2014

Δήμος Ιλίου : Συνεχίζει τις αποζημιώσεις από ιδίους πόρους στους πλημμυροπαθείς

Ξεκίνησε στο Δήμο Ιλίου, η οικονομική ενίσχυση των πληγέντων για την αποκατάσταση μικροζημιών σε κατοικίες και την αντικατάσταση οικοσκευής, από ιδίους πόρους, με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που ακολουθήθηκε και για την έκτακτη ενίσχυση των πλημμυροπαθών, με επιταγές ύψους 586,94€ ανά νοικοκυριό.

Όπως αναφέρει ο Δήμος σε σημερινή ανακοίνωσή του, μόλις τις προηγούμενες ημέρες πιστώθηκε από το υπουργείο Εργασίας το αντίστοιχο ποσό που αφορά μόνο στο έκτακτο επίδομα των πλημμυροπαθών.

Μέχρι στιγμής ο Δήμος Ιλίου έχει δώσει 80 επιταγές των 586,94€ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και 81 επιταγές για την αντικατάσταση οικοσκευής και μικροζημιών σε κατοικίες συνολικού ύψους 119.228€, οι οποίες κυμαίνονται από 1.174€ έως 5.869€, ανάλογα τα τετραγωνικά, τα μέλη της οικογένειας και την κατάταξη των ζημιών της οικίας.

Παράλληλα σημειώνεται ότι ο Δήμος και οι υπηρεσίες τους λειτούργησαν άμεσα και εργάστηκαν νυχθημερόν από την πρώτη στιγμή, με εννέα (9) κλιμάκια ελέγχου Μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας και πέντε (5) ειδικά κλιμάκια Κοινωνικών Λειτουργών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Τα κλιμάκια ελέγχου πραγματοποίησαν πλήρη και ακριβή καταγραφή κάθε περίπτωσης ανεξαιρέτως και έθεσαν στη διάθεση των εμπλεκόμενων για τις αποζημιώσεις αρχών τους σχετικούς φακέλους, ενώ τα ειδικά κλιμάκια της Κοινωνικής Υπηρεσίας προσέφεραν στήριξη στις οικογένειες που επλήγησαν και βοήθησαν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπισαν από τη θεομηνία.

http://www.localit.gr/, 19/11/2014