28 Ιουλ 2014

Έρχεται «τσουνάμι» προσφυγών στο ΣτΕ κατά των περικοπών

Ξέρει τι έρχεται ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και έσπευσε να προειδοποιήσει ότι δεν μπορεί να αποφασίζει για τη δημοσιονομική πολιτική η δικαστική εξουσία, εννοώντας σαφέστατα ότι η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για να αποτρέψει προσφυγές κοινωνικών ομάδων των οποίων οι αποδοχές έχουν σφαγιασθεί. Μόνο που το Σύνταγμα δεν είναι τόσο εύκολο να ξεπερασθεί.

Ήδη η ΕΙΝΑΠ, σε συντονισμό με τις υπόλοιπες Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας και την ΟΕΝΓΕ, θα προχωρήσει σε κατάθεση προσφυγών ουσίας, με σκοπό να εισαχθούν, όπως και των άλλων Ενώσεων, στο ΣτΕ, προκειμένου να υπάρξει ενιαία απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας λόγω του μείζονος ενδιαφέροντος του θέματος, για την περικοπή των αποδοχών του ειδικού μισθολογίου των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας.

Θα ασκηθούν συγκεκριμένα οκτώ αυτοτελείς προσφυγές αντίστοιχων αντιπροσωπευτικών νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά. Τα νοσοκομεία που επιλέχθηκαν είναι:

«Ευαγγελισμός», «Γεννηματάς», «Γενικό Κρατικό» Νίκαιας, «Θριάσιο», «Σισμανόγλειο», «ΚΑΤ», «Αγλαΐα Κυριακού» και «Παίδων» Πεντέλης. Πέραν των προσφυγών ουσίας, θα ασκηθούν και αγωγές. Τα έξοδα των προσφυγών θα τα καλύψει η ΕΙΝΑΠ. 

Εφημερίδα "Το Παρόν", 27/7/2014