17 Ιουλ 2014

Πώς θα ενταχθούν στο Μητρώου Φορέων Γενικής Κυβέρνησης τα νέα Νομικά Πρόσωπα της Τ.Α.


tech6

Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να ενταχθούν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης (ΜΦΓΚ) της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τα νέα Νομικά Πρόσωπα της Τ.Α..
Η εγγραφή τους στο ΜΦΓΚ κρίνεται αναγκαία προκειμένου να προχωρήσουν στην  κατάρτιση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης. Συνολικά θα πρέπει να ενταχθούν στο Μητρώο Φορέων 62 νέα νομικά πρόσωπα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η ένταξη ενός φορέα της Τ.Α. στο Μητρώο της ΕΛΣΤΑΤ συνεπάγεται, την υποχρέωση κατάρτισης Πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων.
Στους υπόχρεους φορείς εντάσσονται και οι νέοι Περιφερειακοί Σύνδεσμοι Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ). Στην εγκύκλιο επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι αναφορικά με τους Περιφερειακούς Συνδέσμους ΦΟΔΣΑ, οι οποίοι εντάχθηκαν στο ΜΦΓΚ με την τελευταία επικαιροποίησή του, επισημαίνεται ότι με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων συγχωνεύσεων, οφείλουν να καταρτίσουν Προϋπολογισμό και ΟΠΔ.
http://www.localit.gr/, 16/7/2014