27 Μαρ 2014

Διέσυρε και συκοφάντησε το Δήμο Λαμίας ο Ρακιντζής για δήθεν συμβάσεις με ΚΟΙΝΣΕΠ


dimarxeio lamias - kotronas - rakintzis

Άμεση και αποτελεσματικότατη  ήταν η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Κοτρωνιά στη Λαμία , σχετικά με τις καταγγελίες  ότι στο  Δήμο έχει στηθεί « βιομηχανία» σύναψης συμβάσεων με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.
Οι καταγγελίες ξεκίνησαν από δηλώσεις του ίδιου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  κυρίου  Λέανδρου Ρακιντζή.
Αμέσως ο Δήμαρχος Λαμιέων επικοινώνησε  με τον κ. Ρακιντζή, όπου διευκρινίστηκε ότι οι αναφορές του αφορούν «γεωγραφικό προσδιορισμό της έδρας των κοινωνικών συνεταιριστικών  επιχειρήσεων και όχι ενεργές συμβάσεις ή επιχορηγήσεις του δήμου με παρόμοιες επιχειρήσεις».
Ο γενικός επιθεωρητής με – κατόπιν εορτής- επιστολή  του , ζήτησε  συγκεκριμένα στοιχεία από το δήμο, τα οποία του εστάλησαν αμέσως .
Εκείνο το όποιο προκύπτει από τα συγκεκριμένα έγγραφα είναι ότι ουδέποτε ο δήμος επιχορήγησε ΚΟΙΝΣΕΠ  καθώς  από το 2012 οι  αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν αποφανθεί ότι μία τέτοια  επιχορήγηση δεν είναι νόμιμη.
Σε ότι αφόρα τις αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου  για  προγραμματικές συμβάσεις( δυνατότητα την οποία δίνει η νομοθεσία) εξηγείται και στην επιστολή προς τον κύριο Γενικό Επιθεωρητή ότι θα προχωρήσουν εφόσον εγκριθούν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

«Εκείνο που αβίαστα προκύπτει είναι ότι οι οποιεσδήποτε κριτικές σε βάρος του Δήμου της Λαμίας εκτός από ανυπόστατες αποδεικνύονται ξεκάθαρα ότι έχουν στόχο τη διαμόρφωση προεκλογικού κλίματος πράγμα το όποιο σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα» σημειώνεται σ΄ανακοίνωση του Δήμου.
http://www.newsta.gr/, 27/3/2014