27 Μαρ 2014

Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών εργαζομένων σε διαθεσιμότητα


katharistiries-oikonomikon-apnet

Σχολικοί φύλακες, οι απολυμένες καθαρίστριες και εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι καθαρίστριες, που βρίσκονται σε καθημερινές κινητοποιήσεις για τη διαθεσιμότητα, διαμαρτύρονται για την αναίτια και βίαιη επίθεση που δέχτηκαν την Τετάρτη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων καθαριστριών και τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο, ενώ περίμεναν να γίνει συνάντηση με τον Α. Σκέρτσο, διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, η οποία αναβλήθηκε.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Σκέρτσο, όπου αποφασίστηκε η συνάντηση των καθαριστριών με τον υπουργό Οικονομικών στις 8 Απριλίου, ενώ δήλωσαν ότι μέχρι τότε θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και κάθε μέρα θα βρίσκονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι καθαρίστριες καταγγέλλουν τους λόγους της χθεσινής επίθεσης από αστυνομικούς και όπως λένε θα ζητήσουν το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας για να διαπιστωθεί ότι δεν ευθύνονται για κανένα επεισόδιο.

Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται οι σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί που διαμαρτύρονται για το καθεστώς της διαθεσιμότητας.

http://www.localit.gr/, 27/3/2014