28 Φεβ 2014

Ξανά στο «συρτάρι» το ΓΠΣ του Δήμου Βριλησσίων;

ΔΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ._SIMA
Προβλήματα ενδέχεται να δημιουργηθούν στις τροποποιήσεις Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων Δήμων μετά την κατάργηση του ΟΡΣΑ, όπως επισημάνθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων.
Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της «Δράσης για μια άλλη πόλη» Γιάννης Τσούτσιας τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή «παγώνει» τον πολεοδομικό σχεδιασμό σε 65 Δήμους, ενώ για 15 Δήμους, μεταξύ των οποίων και τα Βριλήσσια, τα γενικά πολεοδομικά σχέδια των οποίων βρισκόντουσαν στο στάδιο της τελικής διαβούλευσης, λόγω της κατάργησης του οργανισμού, ξαναμπαίνουν στο συρτάρι.
Μιλώντας για το θέμα ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης τόνισε ότι η κατάργηση του ΟΡΣΑ και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων σε διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ, έχει προκαλέσει ενστάσεις για τη χρησιμότητα του Οργανισμού και την εξειδίκευση σε θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού, όχι μόνο για το ρυθμιστικό της Αθήνας, αλλά και για πολλά άλλα σχέδια, μεταξύ των οποίων και της πόλης των Βριλησσίων, που έχουν φτάσει στο πάρα πέντε να εγκριθούν.
Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι θα υπάρξει αναθεώρηση των σκέψεων αυτών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια δυσάρεστη εξέλιξη που δεν θα βοηθήσει τον πολεοδομικό και ρυμοτομικό σχεδιασμό.
http://www.newsta.gr/, 27/2/2014