21 Φεβ 2014

Χωρίς γιατρό 3000 μέλη των ΚΑΠΗ της Νέας Ιωνίας!


kaph3

Την άμεση πρόσληψη γιατρών στα ΚΑΠΗ του Δήμου της, για την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων μελών τους , απαιτεί , μ΄ επιστολή της , προς το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωση, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Νέας Ιωνίας Όλγα Κατημερτζή

Σύμφωνα με την κυρία . Κατημερτζή, στα τέσσερα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Νέας Ιωνίας, ο αριθμός των μελών αγγίζει τα 3.000 άτομα, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες Ιατρικής παρακολούθησης και περίθαλψης.

«Για να λειτουργήσουν όμως τα ήδη υπάρχοντα και πλήρως εξοπλισμένα Ιατρεία των τεσσάρων Κέντρων μας, πρέπει να συνάψουμε συμβάσεις έργου με δύο Ιατρούς για τη χρονική περίοδο 2014 – 2015. Χωρίς το συγκεκριμένο προσωπικό, είναι αδύνατο να λειτουργήσουν τα Ιατρεία των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας», αναφέρει στην επιστολή της η Αντιδήμαρχος.

Και προσθέτει: «Τα καθήκοντά τους είναι να παρέχουν Ιατρικές υπηρεσίες, στα μέλη των Κ.Α.Π.Η., φροντίζοντας για τη χορήγηση Φαρμακευτικής αγωγής με συνταγογράφηση όλων των ειδικοτήτων, την παραπομπή τους για παρακλινικές εξετάσεις, για Φυσικοθεραπεία, επισκέψεις κατ’ οίκον σε απόρους και ανασφαλίστους και την παροχή Ιατρικών οδηγιών γενικότερα. Θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη, ότι λόγω της σημερινής κρίσης και της μεγάλης μείωσης των συντάξεων αλλά παράλληλα και λόγω της δυσκολία πρόσβασης στις Υπηρεσίες Α’ βάθμιας περίθαλψης, σε συνάρτηση με τις αλλαγές αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κρίνεται ως απαραίτητη η Ιατρική υποστήριξη των μελών του Κ.Α.Π.Η. οι περισσότεροι από τους οποίους είναι χαμηλοσυνταξιούχοι».

Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι, όπως τονίζει η κ. Κατημερτζή, οι Ηλικιωμένοι, να μην τυγχάνουν της δέουσας Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Επιπλέον, η απουσία των Ιατρών δυσχεραίνει την υλοποίηση προγραμμάτων (Θαλάσσια μπάνια, Κατασκηνώσεις) για τα οποία διενεργείται προληπτικός έλεγχος.

«Μετά τα παραπάνω, παρακαλούμε να προωθήσετε το ταχύτερο το αίτημά μας για πρόσληψη των 2 Ιατρών με συμβάσεις έργου διάρκειας ενός έτους των οποίων το κόστος μισθοδοσίας του, μπορεί να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου, στον οποίο και στον Κ.Α. 00.6117.0002, είναι εγγεγραμμένο ποσό, το οποίο είναι ικανό να καλύψει την συγκεκριμένη ανάγκη. Το αίτημα για την πρόσληψη των δύο Ιατρών, έχει διατυπωθεί στο Υπουργείο σας, από τις 22/3/2013 (συνημμένα έγγραφα) και καμία απάντηση, δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα», καταλήγει η επιστολή της Αντιδημάρχου.

http://www.newsta.gr/, 21/2/2014