4 Δεκ 2013

Πάτρα: Επανεξετάζεται ο προϋπολογισμός του Δήμου μετά την καταψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο


dimarxio patras

Καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ο προϋπολογισμός για το 2014 με την αιτιολογία ότι περικόπτονται κονδύλια ύψους 400.000 ευρώ, σε σχέση με πέρυσι, για τον Κοινωνικό Τομέα.

Μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς έδωσε εντολή για να επανελεγχθούν ένας προς έναν οι κωδικοί των μη ανελαστικών δαπανών προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης του Κοινωνικού Οργανισμού.

Σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής τονίζονται τα εξής:

«Όσοι τον καταψήφισαν είχαν πράξει το ίδιο και πέρσι. Όταν αντίθετα δεν υπήρξε μείωση αλλά αύξηση κατά 400.000 ευρώ.

Παραβλέπουν ότι φέτος μειώθηκαν τα έσοδα του Δήμου κατά 22 %, κάτι που αναλογικά θα αντιστοιχούσε σε μείωση του κονδυλίου για τον Κοινωνικό Τομέα κατά 720.000 ευρώ.

Παραβλέπουν ότι πλέον ο Δήμος Πατρέων λειτουργεί με επί πλέον 213 αρμοδιότητες αλλά με 5 φορές λιγότερα χρήματα από το παρελθόν.

Ότι έχει τριπλάσια έκταση για να τη συντηρεί αλλά 17 φορές μικρότερο κονδύλι.

Ότι δεν είναι δυνατή η απόκλιση από τον προϋπολογισμό, διότι από φέτος η απόκλιση από τον προϋπολογισμό επιβάλει απολύσεις προσωπικού και αύξηση των δημοτικών τελών.

Η αντιπολίτευση έχει το… προνόμιο ό,τι προτείνει να μη καλείται και να το εφαρμόσει. Έτσι παρουσιάζει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο και φυσικά τη Δημοτική Αρχή κοινωνικά ανάλγητη και ανεπαρκή.

Ανεπαρκή γιατί δεν μπόρεσε να εμποδίσει τις περικοπές της κυβέρνησης και της τρόικας χωρίς να αναφέρει σε ποιον από τους υπόλοιπους 324 Δήμους της χώρας αυτό κατορθώθηκε.

Ανάλγητο γιατί δεν έχει δήθεν σε προτεραιότητα τον Κοινωνικό Τομέα, όταν έχει επιδείξει κοινωνικό έργο πολλαπλάσιο αυτού που εμφανιζόταν κατά το παρελθόν και όταν η χρηματοδότηση του Κοινωνικού Τομέα τόσο από χρηματοδοτήσεις του Δήμου όσο και από εξασφαλισμένα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιχειρήσεις του Δήμου».

http://www.localit.gr/, 3/12/2013