14 Δεκ 2013

Τί συμβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής;



Σε μια περίοδο που οι πληρωμές 200 και πλέον εργαζομένων στο Μέγαρο Μουσικής καθυστερούν και ενώ έχει προσληφθεί εταιρεία για να εκπονήσει σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού, διαβάζουμε για κάποιες προσλήψεις 'συγγενών και ημετέρων' στο πολύπαθο Μέγαρο, τη στιγμή που είναι ήδη υπερ-στελεχωμένο. Να θυμίσουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση με το Ελληνικό Δημόσιο για τα δάνεια επέκτασης, καθώς και το νομικό και ιδιωτικό καθεστώς του Μεγάρου.

Προσλήψεις λοιπόν στο Μέγαρο Μουσικής, παρά τα φοβερά οικονομικά προβλήματα, αφού ως γνωστόν το Μέγαρο έχει δανειστεί για την επέκταση των εγκαταστάσεών του ενώ η γενικότερη οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τα έσοδα και τις κρατικές επιδοτήσεις. Πιο συγκεκριμένα διαβάσαμε τα εξής:

Ακόμα δεν έχουμε ξεχάσει τις περίφημες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Καλαντζή ότι "υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν να ζήσουν", ο οποίος υπεραμύνθηκε της απόφασης του κοινοβουλίου να παραμείνουν αμετάβλητες οι αποζημιώσεις των βουλευτών στα 5.705 ευρώ μεικτά και της αλήστου μνήμης φράσης του "το Σαββατοκύριακο πήγα σε δύο γάμους και δύο κηδείες, ξέρετε πόσο μου στοίχισαν;".

Προφανώς για να μην ενταθεί το οικονομικό πρόβλημα της οικογένειας, η σύζυγός του Θεοδώρα Καλαντζή, συνταξιούχος ούσα, προσελήφθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συγκεκριμένα στο ήδη στελεχωμένο Megaron Shop. Εκτός όμως της συζύγου του αντιπροέδρου της Βουλής, προσελήφθη επίσης στο ίδιο τμήμα με αντικείμενο την επιλογή αντικειμένων για το κατάστημα και η κ. Αλεξία Παναγοπούλου, εγγονή του Πέτρου Μολυβιάτη.

Οι προσλήψεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς στις δύο προαναφερόμενες προστίθεται μία ακόμα, αυτή του δικηγόρου Γιώργου Δημαρά, για την πλήρωση της θέσης του γενικού διευθυντή του Μεγάρου. Φυσικά δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν ο Γ. Δημαράς δεν ήταν γιος του προέδρου του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΜΑ Πάνου Δημαρά. Επιπλέον, επειδή ως δικηγόρος δεν έχει ούτε την εμπειρία ούτε την τεχνογνωσία που απαιτεί η διοίκηση ενός μεγάλου πολιτιστικού οργανισμού, εμφανίζεται ως ασκών χρέη γενικού διευθυντή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι προσλήψεις αυτές γίνονται σε μια περίοδο που το Μέγαρο Μουσικής αντιμετωπίζει οξυμμένα οικονομικά προβλήματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τον γνωστό δανεισμό του για την επέκταση των εγκαταστάσεών του και έχουν ενταθεί από τη γενικότερη οικονομική κρίση. Σε μια περίοδο που εξακολουθούν να υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές των περίπου 200 εργαζομένων του και ενώ έχει ανατεθεί στην εταιρεία Accenture να εκπονήσει πλάνο εξυγίανσης και βιωσιμότητας του Οργανισμού. Κυρίως όμως την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με το Ελληνικό Δημόσιο για τα δάνεια επέκτασης, το νομικό και το ιδιωτικό του καθεστώς και λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του.'

http://halandripedia.blogspot.gr/, 13/12/2013