11 Δεκ 2013

Ψήφισμα του Δ.Σ. Χαλανδρίου για τον ΕΟΠΥΥ κατά της υποβάθμισης της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της κοινωνικής πρόνοιας



Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στην τελευταία συνεδρίαση του στις 4/12 ενέκρινε ομόφωνα το πιο κάτω ψήφισμα κατά της υποβάθμισης της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της κοινωνικής πρόνοιας
  
ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζοντας την ομόθυμη βούληση της τοπικής κοινωνίας δηλώνει, με δηλώνει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του συστήματος δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας.
 
Είμαστε αντίθετοι στην όποια συρρίκνωση, υποβάθμιση ή τυχόν κατάργηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των πολυϊατρείων του Kεντρικού και Kάτω Χαλανδρίου, στην απομείωση του ιατρικού, νοσηλευτικού ή διοικητικού προσωπικού του, με το σύστημα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας ή της απόλυσης.
 
Διεκδικούμε την έμπρακτη εξασφάλιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος κάθε πολίτη στη δωρεάν δημόσια περίθαλψη ως κοινωνικό αγαθό, που προτάσσει τον ίδιο τον άνθρωπο ως αξία ανώτερη από κάθε πολιτική ή υποκινούμενη σκοπιμότητα.
 
Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους απεργούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και καλούμε τους κατοίκους του Χαλανδρίου να συμπαραταχθούν στον αγώνα τους, καθώς θεωρούμε ότι οι κινητοποιήσεις τους στοχεύουν αποκλειστικά στην αναβάθμιση και όχι στην υποβάθμιση του συστήματος της δωρεάν δημόσιας υγείας, ιδίως σε μια εποχή που η οικονομική κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας μας υποχρεώνει να προστατεύουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη. 
HalandriPedia