12 Δεκ 2013

Ανθρακες ο θησαυρός της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου



Παρά τη μεγάλη φασαρία που προκλήθηκε για τους φορείς του Δημοσίου στους οποίους δεν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο, η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών είναι οτι με την κατάργηση όλων των εξαιρέσεων και την πλήρη εφαρμογή του θα προκύψει δημοσιονομικό όφελος μόλις 5 εκατομμυρίων ευρώ. 
Οι υπολογισμοί αυτοί συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας με το οικονομικό επιτελείο. Πάντως, για τους φορείς του Δημοσίου που υποστηρίζουν ότι δεν εντάσσονται στην Γενική Κυβέρνηση και έχουν ζητήσει γνωμοδοτήσεις από το ΣτΕ, παράγοντες του ΥΠΟΙΚΟ επισημαίνουν ότι και σε αυτούς τους φορείς θα γίνουν μειώσεις, εφόσον παραμένουν καταγεγραμμένοι στην Γενική Κυβέρνηση.

Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, άλλωστε, ανέφερε χθες ότι προωθούνται περικοπές περίπου 40-50 εκατομμυρίων ευρώ σε 500 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου εντός του 2014 λόγω υπερβάσεων στους προϋπολογισμούς τους κατά το 2013. Οπως έγινε γνωστό, από τα 500 ΝΠΙΔ τα 250 εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και περίπου 120 από το υπουργείο Πολιτισμού,

http://www.aftodioikisi.gr/, 12/12/2013