19 Δεκ 2013

Απολύονται χωρίς να απολυθούν 460 εργαζόμενοι στη HOL



Η διοίκηση ζήτησε τις υποχρεωτικές παραιτήσεις εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα για να τους...επαναπροσλάβει με τρίμηνες ατομικές συμβάσεις. 
Σε υποχρεωτικές παραιτήσεις και άμεση επαναπρόσληψη σε νέα εταιρεία.. αγνώστου ταυτότητας υποχρεώνει εκατοντάδες εργαζομένους η HOL, μέλος του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Την παράκαμψη του νόμου περί ομαδικών απολύσεων και την καταστρατήγηση μιας σειράς κατακτήσεων των εργαζομένων επιχειρεί η Hellas On Line. Στις 2.30 τα ξημερώματα εκπρόσωποι της εταιρείας άρχισαν να αδειάζουν τις εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται το τηλεφωνικό κέντρο και ειδοποίησαν τους λιγοστούς εργαζόμενους που βρίσκονταν εκεί ότι.. απολύονται χωρίς να απολυθούν.

Συγκεκριμένα, όπως τους ανακοινώθηκε το 60-65% του προσωπικού και των δραστηριοτήτων θα μεταφερθούν σε εταιρεία που φέρεται να ανήκει σε δύο offshore. Από τους 800 εργαζόμενους, οι 460 υποχρεώνονται να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση, θα λάβουν το ποσό που αναλογεί σε αποζημίωση απόλυσης και έχουν την.. τύχη να υπογράψουν εντός 48 ωρών ατομικές συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας. Μάλιστα, για τους περισσότερους θα προκύψουν και άμεσες μειώσεις μισθών, ενώ ουδείς τους διασφαλίζει τι θα συμβεί μετά το τέλος αυτού του τριμήνου.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων ενημερώθηκε το πρωί κι ενώ είναι σε εξέλιξη Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενδεχομένως και κάποιες κινητοποιήσεις.

του Σπύρου Γεράρδη, http://www.stokokkino.gr/, 18/12/2013