14 Δεκ 2013

Στο πειθαρχικό ο φάκελος με τις δαπάνες για το παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας. Κινδυνεύουν με αργία οι 26 που τις ψήφισαν


palaio dimarxeio glyfadas - kok- mpen

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για αυτά που έχουν κάνει σχετικά με το κόστος ανακατασκευής του Παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας, κάλεσε το Δήμαρχο της πόλης Κώστα Κόκκορη και τη δημοτική αρχή, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Φώτης Μπενέτος, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος.

Ο ίδιος ζήτησε να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, που στην ουσία παρασύρθηκαν και ψήφισαν το συγκεκριμένο θέμα δείχνοντας εμπιστοσύνη στο δήμαρχο και τη δημοτική αρχή…!

«Πρώτη φορά ακούω από εσάς να υπάρχει ένας φάκελος με πειθαρχική δίωξη δημοτικών συμβούλων, μεταξύ των οποίων και του ομιλούντος, και αυτός ο φάκελος να μην περιέχει ενοχοποιητικά στοιχεία. Φαίνεται ότι έχετε άγνοια κινδύνου» τους είπε και πρόσθεσε:

« Δεν έχετε καταλάβει καν το τι έχετε κάνει στις 11/6/2012, τι έγγραφα έχετε υπογράψει και θέλω να σας πω ότι πρέπει να αναλάβετε πλέον να εξηγήσετε σε λίγο στο Συμβούλιο που θα συσταθεί από εφέτη τι ακριβώς έχετε κάνει, για ποιο λόγο το έχετε κάνει, ώστε οι συνάδελφοι οι οποίοι ίσως εδώ αγνοούν που θα παραπεμφθούν σε λίγο, να καταλάβουν ποια είναι η θέση τους», υπογράμμισε ο κ Μπενέτος.

Μουλακάκης

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μουλακάκης «έστρεψε τα βέλη του» κατά της Διοίκησης, κάνοντας λόγο για ελλιπή ενημέρωση του Σώματος για σοβαρότατα ζητήματα.

«Θεωρείτε πρέπον και σωστό να ενημερώνομαι από τον Τύπο, ότι παραπέμπομαι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για το θέμα του Παλαιού Δημαρχείου; Δηλαδή δεν έπρεπε να μας είχατε ενημερώσει;» τους ρώτησε .

Σάκου

Απαντώντας εκ μέρους της Διοίκησης και ένεκα της απουσίας του δημάρχου από τη συνεδρίαση, η Πρόεδρος του Σώματος(!) , Άννα Σάκου, ισχυρίστηκε πως κανείς από τους 26 δημοτικούς συμβούλους, που ψήφισαν το συγκεκριμένο θέμα του Παλαιού Δημαρχείου, δεν παραπέμπεται, αλλά απλά ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει παραπέμψει στο πειθαρχικό τον φάκελο (!) της υπόθεσης…!

«Προσπαθήστε να διαβάσετε καλά…δεν παραπέμπεστε εσείς προσωπικά, αλλά παραπέμπεται ο φάκελος. Και να σας εξηγήσω, για να μην έχετε απορία σήμερα μας ήρθε και σας το διανέμουμε σε όλους, για να έχετε γνώση της κατάστασης, ότι δεν έχει αρμοδιότητα από τον «Καλλικράτη» ο Γραμματέας να αποφασίσει και παραπέμπει στο Πειθαρχικό τον φάκελο και αν χρειαστεί θα ζητήσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις. Αυτό είναι και τίποτα παραπάνω», δήλωσε χωρίς να πείσει κανέναν η κ. Σάκκου.

Αναλυτής

«Δώσατε μία απάντηση και ο κόσμος κρίνει. Διότι το έγγραφο λέει πως πάμε για αργία εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι κυρία πρόεδρε», ανταπάντησε ο Βασίλης Μουλακάκης.

Ενώ ο τρίτος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, από τους πέντε συνολικά προερχόμενους από τη δημοτική αρχή, ο κ. Στάθης Αναλυτής, διευκρίνισε με νόημα πως κανείς δεν παραπέμπεται ακόμη…!

«Δεν χρειάζεται να είναι και κανείς νομικός για να καταλάβει, ότι δεν παραπεμπόμαστε πειθαρχικά ακόμη, απλά διαβιβάζονται τα υπομνήματα που κάναμε στον αρμόδιο φορέα, που είναι ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού, ώστε να κρίνει αυτός την μετέπειτα πορεία της υπόθεσης», δήλωσε ο κ. Στάθης Αναλυτής.

http://www.newsta.gr/, 13/12/2013