15 Δεκ 2013

«Φορτώθηκε» 200 εργαζομένους και χρέη 3,5 εκατ. ευρώ ο Δήμος Κερατσινίου από την ΔΗΚΕΠΑ


d.s. keratsiniou - tzanis - zoupis

Μετά από προσπάθειες  τριών (!)  ετών, μέσα από παλινωδίες και άκαρπες προσπάθειες, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας αποφάσισε επιτέλους στην τελευταία συνεδρίασή του την συντεταγμένη λύση της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΗΚΕΠΑ) μεταφέροντας δράσεις, 200 εργαζόμενους και χρέος 3,5 εκ. ευρώ στον Δήμο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόλις μία εβδομάδα πριν την απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο είχε ψηφίσει και πάλι τη λύση της ΔΗΚΕΠΑ, ωστόσο οι 19 ψήφοι δεν ήταν αρκετές…!
Έτσι, το Σώμα επανήλθε την Πέμπτη 28/11 και με 26 θετικές ψήφοι έναντι 6 κατά η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Από εδώ και πέρα, βέβαια ξεκινάει μια μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, όπως απογραφή, εκκαθάριση, κλείσιμο αφού προωθήσει και μια τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας για να κατατάξει τους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ στον δήμο.

Ζούπης
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ζαχαρίας Ζούπης τόνισε πως πριν ένα χρόνο είχε καταθέσει την ίδια πρόταση, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική απόφαση που δίνει ελπίδα στους εργαζόμενους να διασφαλίσουν την εργασία τους.
«Μπήκε τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση δημιουργίας μιας «χωματερής» εργαζομένων και χρέους υπό την ομπρέλα της αντίληψης «άλλο Δήμος, άλλο Επιχείρηση» «άλλο οι εργαζόμενοι στον Δήμο άλλο οι εργαζόμενοι στην ΔΗΚΕΠΑ» και την παρελκυστική τακτική του κ. Λουκά Τζανή ενώ γνώριζε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρχει «ακαριαίος θάνατος» από κάποια κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά και από το γεγονός ότι έκλεινε τρίτος χρόνος λειτουργίας με αρνητικό ισολογισμό» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Ζαχαρίας Ζούπης.
Και προσθέτει: «Είναι μια σημαντική απόφαση που δίνει ελπίδες στους εναπομείναντες εργαζόμενους να διασφαλίσουν την εργασία τους, στους 200 περίπου εργαζόμενους (αν συνυπολογίσουμε και τους δασκάλους των κάποτε λειτουργούντων καλλιτεχνικών τμημάτων και των γυμναστών που εργάζονταν όταν ξεκίνησε η περιπέτεια) να μπορούν να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα δύο ολόκληρων ετών(!) και σε όλους για να γίνει ένας εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών της Επιχείρησης, αλλά και να γίνει ένας σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του δυσθεώρητου χρέους της που ξεκίνησε από τις 700.000 ευρώ πριν διόμισυ χρόνια για να φτάσει στα 3.5 εκατομμύρια σήμερα».
Ο Ζαχαρίας Ζούπης, πάντως, δεν παραλείπει να αναφερθεί σε τυχόν κινδύνους και προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη λύση και εκκαθάριση της ΔΗΚΕΠΑ…!
«Σημειώνουμε ωστόσο, ότι όσοι εργάστηκαν για να ληφθεί αυτή η απόφαση, επωμίζονται σοβαρές ευθύνες για προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν. Η απόφαση ελήφθη στο και πέντε  και εκτιμούμε ότι ίσως αυτό μας φέρει μπροστά σε προβλήματα που δεν θα υπήρχαν, αν είχε ληφθεί μήνες πριν. Γι αυτό καλούμε την Διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει γρήγορα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες χωρίς άλλες χρονοτριβές. Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους και τους εργαζόμενους να παρακολουθούν την υλοποίηση της απόφασης βήμα-βήμα», καταλήγει ο κ. Ζούπης.
Ιδιαίτερη εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η στάση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα τάχθηκαν με την πρόταση της αντιπολίτευσης, αγνοώντας την γραμμή του δημάρχου Λουκά Τζανή. Έτσι, από τους εναπομείναντες στην παράταξή του κ. Τζανή οι κ.κ. Δαβγιώτη, Δατσέρη, Θεοχάρης, Μαρτάκης, Οικονομάκης, Σαρηγεωργίου, Σενικίδου και Τσοτσάνη ενέκριναν την πρόταση για λύση της Δημοτικής Επιχείρησης..!
http://www.newsta.gr/, 15/12/2013