22 Νοε 2013

Οδηγίες του ΥΠ.ΕΣ. για την επιλογή Προϊσταμένων στους Δήμους


Οδηγίες του ΥΠ.ΕΣ. για την επιλογή Προϊσταμένων στους Δήμους

Σύμφωνα με την Α.Π. 27482/30-10-2013 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ:ΒΛΛΜΝ-6ΕΧ) συγκροτήθηκε το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του άρθρου 4 του ν. 3584/2007, όπως ισχύει και είναι πλέον δυνατή η επιλογή προϊστάμενων Γενικών Διευθύνσεων στους Δήμους και τους Συνδέσμους αυτών.
Προς διευκόλυνση του έργου του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Διοικητικού - Προσωπικού των οικείων ΟΤΑ ή οι νόμιμοι αναπληρωτές τους έχουν την ευθύνη να αποστείλουν στη γραμματεία του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Υπουργείο Εσωτερικών, Σταδίου 27, Τ.Κ. 10183 Αθήνα) όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και στοιχεία που αναφέρονται στην αριθμ. 17 εγκύκλιο, ήτοι :
- Το ερώτημα για την επιλογή των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων υπογεγραμμένο από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο.
- Την απόφαση – προκήρυξη των θέσεων προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων μαζί με τα αποδεικτικά τοιχοκόλλησης.
- Τις αιτήσεις υποβολής υποψηφιοτήτων των υπαλλήλων μαζί με τα βιογραφικά τους σημειώματα.
- Φωτοαντίγραφα των οικείων οργανικών διατάξεων, στις οποίες προβλέπεται η σύσταση των γενικών διευθύνσεων, οι κλάδοι από τους οποίους προέρχονται οι προϊστάμενοί τους και οι Διευθύνσεις που υπάγονται σε αυτές, καθώς και τα τυχόν πρόσθετα ειδικά προσόντα που απαιτούνται βάσει ειδικών διατάξεων να κατέχουν οι υποψήφιοι.
- Τα ειδικά έντυπα σημειώματα (Σχέδιο Α΄) στα οποία αποτυπώνεται η μοριοδότηση κάθε υποψηφίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ΄ αριθμ. 17 εγκύκλιο της υπηρεσίας. Τα εν λόγω έντυπα σημειώματα αποστέλλονται σε δέκα (10) αντίτυπα έκαστο, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση g.eys@ypes.gr.
- Ειδικά στην περίπτωση που η αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού - Προσωπικού δεν κάνει αποδεκτό αίτημα του υπαλλήλου για διόρθωση της μοριοδότησής του, στο ειδικό έντυπο σημείωμα επισυνάπτεται το εν λόγω αίτημα, καθώς και οι πλήρως αιτιολογημένες αντιρρήσεις της υπηρεσίας, προκειμένου να ληφθούν υπόψη από το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο και αποφαίνεται οριστικά.
- Τους ατομικούς φακέλους του προσωπικού μητρώου των υποψηφίων υπαλλήλων.

«Εξυπακούεται ότι οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Διοικητικού - Προσωπικού των οικείων ΟΤΑ ή οι νόμιμοι αναπληρωτές τους έχουν την υποχρέωση να βρίσκονται στη διάθεση του Ε.Υ.Σ., τόσο κατά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες πριν τη συνεδρίαση του Ε.Υ.Σ., όσο και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς και να επικουρούν το έργο του εισηγητή του.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με τα διαλαμβανόμενα στην αριθμ. 17 εγκύκλιό μας, παρακαλούμε για τη συνδρομή σας ως προς την κατεύθυνση της άμεσης υλοποίησης των διαδικασιών επιλογής προϊσταμένων όλων των οργανικών μονάδων, καθώς η επιλογή αυτών με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η παρούσα εγκύκλιος είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στη ιστοσελίδα www.ypes.gr στη διαδρομή: Αποκεντρωμένη Διοίκηση – Αυτοδιοίκηση /Εγκύκλιοι – Αποφάσεις – Συχνές Ερωτήσεις - ΟΤΑ Α’ Βαθμού / Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων ΚΚΔΚΥ / Εγκύκλιοι, καθώς και στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». 
http://www.poli-politiki.gr/, 22/11/2013