23 Νοε 2013

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου για τις Κυριακές



Χαλάνδρι, 19/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου μετά την Γενική Συνέλευση στις 15/07/2013 όπου ψηφίστηκε ομόφωνα ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, προέβη στις εξής ενέργειες:
1) Ανακοίνωσε την απόφαση του στην Ομοσπονδία των Εμπορικών Συλλόγων και Ομόρων νήσων Αιγαίου  για την μη λειτουργία των επιχειρήσεων μας τις Κυριακές.
2) Στην πορεία ερωτήθηκαν τα μέλη, όσα μπορέσαμε να βρούμε και έγινε συλλογή υπογραφών και επαγγελματικών σφραγίδων από τα καταστήματα της αγοράς μας σε έντυπο που υπήρχε το ξεκάθαρο ερώτημα για το άνοιγμα ή μη των επιχειρήσεων του Χαλανδρίου τις Κυριακές.

Τόσο στην τηλεφωνική έρευνα όσο και στο έντυπο ή συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τάχθηκε κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις  Κυριακές  και με γνώμονα αυτό το δημοσκοπικό υλικό κινήθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου.

Στη συνέχεια οι επερχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των 7 και μόνο Κυριακών, ο σύλλογος ξεκίνησε μία σειρά από ενέργειες για να αποτρέψουμε το άνοιγμα των υπoλοίπων 45 Κυριακών, όπως :
1. Επαφές με όλα τα προεδρεία των εμπορικών συλλόγων που ανήκουν στην δική μας περιφέρεια προκειμένου να συγκροτηθεί ενιαίο, αρραγές μέτωπο. Τηλεφωνικές επικοινωνίες, συναντήσεις και συνεχή αποστολή ενημερωτικού υλικού, συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί μια ακριβής εικόνα των αναγκών  και των απαιτήσεων των συναδέλφων προκειμένου οι όποιες ενέργειες να είναι απολύτως σύμφωνες με αυτές.
2. Δύο συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Μανίατη όπου η Πρόεδρος παρουσίασε τις θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου
3. Μία επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη  το Σάββατο στις 2/11/2013 στην Αγορά του Χαλανδρίου.

Για πρώτη φορά μάλιστα ο κύριος Μανιάτης, συνοδευόμενος από το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου, περιηγήθηκε στην αγορά μας και ήρθε σε άμεση επαφή με τους συναδέλφους για να αφουγκραστεί τις ανάγκες και να μοιραστεί σκέψεις ή ενδοιασμούς πάνω σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Η πρωτοβουλία αυτή έτυχε θετικότατης ανταπόκρισης αφού δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να θέσουν ερωτήματα και απόψεις.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ


http://halandripedia.blogspot.gr/, 22/11/2013