24 Οκτ 2013

Στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ ΚΗΦΗ , παιδικοί σταθμοι κ.α


khfh - kegkeroglou

Την ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ όλων των δομών που παρέχουν Κοινωνική Φροντίδα και Αλληλεγγύη , εξήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, κατά την παρουσίαση από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α) της διαδικτυακής πύλης  www.prosvasi-amea.gov.gr.
Μόνη  προυπόθεση , όπως είπε , η πιστοποίηση σύμφωνα με το ν.2646/98 και η εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Κοινωνικής Φροντίδας.
Ο υφυπουργός στο χαιρετισμό του καλωσόρισε το σημαντικό και καινοτόμο πρόγραμμα που θα ωφελήσει, όπως είπε ,  τα μέγιστα στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο κοινωνικό και παραγωγικό γίγνεσθαι. «Θα σβήσουν πολλές διαχωριστικές γραμμές», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου, την άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων της φτώχειας και τη διασφάλιση του δικαιώματος ενός «ελαχίστου επιπέδου διαβίωσης» για όλους τους πολίτες σε συνδυασμό με τις πολιτικές ανάσχεσης της ανεργίας, κοινωνικής προστασίας, στήριξης της αδύναμης οικογένειας και όλων των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων.
Επεσήμανε, επίσης, ότι «προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις και δημιουργούμε, παρά το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο, σε στέρεες βάσεις και με όρους δικαιοσύνης, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, έναν ισχυρό ιστό κοινωνικής προστασίας».
http://www.newsta.gr/, 23/10/2013