17 Οκτ 2013

Κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο οι φοιτητές παιδαγωγικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου


sxoleio1

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των τεταρτοετών φοιτητών του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σχετικά με τον ορατό πλέον κίνδυνο που υπάρχει να μην καταφέρουν να ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκησε και κατά συνέπεια να μην λάβουν το πτυχίο τους.

«Κάθε χρόνο, οι τεταρτοετείς φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων στη χώρα μας οφείλουν να ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση, πριν εξασκήσουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Προκειμένου η άσκηση αυτή να ολοκληρωθεί, κάθε πανεπιστήμιο με παιδαγωγικό τμήμα ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας πόσους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θα χρειαστεί ως επόπτες των φοιτητών. Τα τελευταία χρόνια, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μειώνονται διαρκώς με αποτέλεσμα φέτος να μη σταλεί ούτε ένας σε Παιδαγωγικό τμήμα» αναφέρουν σε έγγραφη ανακοίνωσή τους οι τεταρτοετείς φοιτητές.

Στην ίδια έκκληση τονίζουν πως «οι φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται σε αυτή τη θέση, αυτή τη χρονική στιγμή, δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση και δεν θα μπορέσουν να πάρουν το πτυχίο τους.

Ο αριθμός αυτών των φοιτητών στην Ελλάδα ανέρχεται στους 5.000 περίπου! 5.000 φοιτητές σε όλη την Ελλάδα! 5.000 οικογένειες που θα υποχρεωθούν να πληρώνουν ένα χρόνο ακόμα για να διασφαλίσουν την επαρκή εκπαίδευση των παιδιών τους. Εμείς, ως τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ζητάμε τη βοήθειά σας, μέσα από την αναμετάδοση του μηνύματος αυτού, προκειμένου να καταλάβουν οι υπεύθυνοι τη σοβαρότητα του θέματος και να μεριμνήσουν γι’ αυτό πριν να είναι αργά για εμάς».

http://www.makeleio.gr/, 17/10/2013