18 Οκτ 2013

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης : Επίσχεση εργασίας από εργαζόμενους της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης “ΙΡΙΣ”

Ήδη 8-9 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης “ΙΡΙΣ”  στο Δήμο Παύλου Μελά βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο και απόγνωση. Έκαναν τον τελευταίο χρόνο πάμπολλες παραστάσεις στη διοίκηση της “ΙΡΙΣ” και στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά μέχρι τώρα εισπράττουν μόνο υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα χωρίς να βλέπουν φως στο βάθος του τούνελ.
Από σήμερα πολλοί από αυτούς είναι σε επίσχεση εργασίας μη έχοντας άλλη λύση. Υπάρχουν και αυτοί που διστάζουν ή ακόμη φοβούνται να προχωρήσουν σε ένδικα μέσα για λόγους ευνόητους. 
Οι συνάδελφοί τους ευελπιστούν να συμπαραταχθούν σύντομα μαζί τους.
Ξεκίνησαν παράλληλα ένα αγώνα ενημέρωσης εργαζομένων, απολυμένων, γονέων, ωφελούμενων  και όλων των πολιτών στο Δήμο Παύλου Μελά.
Ο αγώνας (συνδικαλιστικός και δικαστικός) είναι για αυτούς μονόδρομος.
Έχουν όλοι οικογένειες, παιδιά, αξιοπρέπεια
Ακολουθεί η επιστολή – κάλεσμα που απευθύνουν οι εργαζόμενοι της “ΙΡΙΣ” :

“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι της “ΙΡΙΣ” εργαζόμενοι,
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι της “ΙΡΙΣ” απολυμένοι,
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στο Δήμο Παύλου Μελά,
Αγαπητοί γονείς και ωφελούμενοι της  “ΙΡΙΣ”
Συμπολίτες εργαζόμενοι και άνεργοι,
Απευθυνόμαστε σε εσάς ζητώντας τη συμπαράσταση και  κυρίως τη συμπαράταξη μαζί μας στο αγώνα που εδώ και πολύ καιρό ξεκινήσαμε.
Ένα  αγώνα για τη δουλειά, την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας. Για μας και κυρίως για τα παιδιά μας.
Βρεθήκαμε πρόσφατα και για πολλοστή φορά, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.
Τα δεδουλευμένα 8 μηνών.
Τα όρια μας τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έχουμε ακούσει υποσχέσεις, χρονοδιαγράμματα, διαβεβαιώσεις, αλλά σε αυτά μείναμε.
Δουλεύουμε μέχρι σήμερα με καλή πίστη, υλοποιώντας, με την ψυχή μας κάποιες φορές, τα προγράμματα που τρέχουν, με ή χωρίς ειδικότητες.
Πάντως σίγουρα χωρίς μισθό, στην σκληρή πραγματικότητα των μνημονίων, των χαρατσιών, των σκληρών φόρων και των δανειακών υποχρεώσεων που ο κάθε ένας από εμάς έχει στην πλάτη του.
Το χειρότερο όλων δε, είναι η υποχρέωση στα παιδιά μας.
Ψέματα ακούμε και ψέματα τους λέμε.
Αν έχουν να μας πουν καμιά αλήθεια η διοίκηση της “ΙΡΙΣ”, ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι , είμαστε εδώ για να την ακούσουμε.
Πρέπει να μας αποδείξουν,  έμπρακτα πια, ότι δεν προτίθενται  να μας πετάξουν απλήρωτους και εξευτελισμένους  στο 1.500.000 ανέργων που υπάρχουν ήδη
Εμείς πλέον  δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Προχωράμε παράλληλα με τον συνδικαλιστικό μας αγώνα  σε επίσχεση εργασίαςκαι σε κάθε άλλο ένδικο μέσο για τη δικαίωσή μας
Εργαζόμενοι της  ΔΗΚΕΣ ΙΡΙΣ
http://www.localit.gr/, 18/10/2013