13 Οκτ 2013

Νέα "δεξαμενή διαθεσιμότητας" η "διαδημοτική κινητικότητα";


Νέα δεξαμενή διαθεσιμότητας η διαδημοτική κινητικότητα;

Η πρόταση των Δημάρχων για "ενδοδημοτική - διαδημοτική κινητικότητα" Δημοτικών Υπαλλήλων, από Δήμο με πλεονάζον προσωπικό, σε Δήμο με ελλείπον, πιθανά να οδηγήσει σε μία νέα «δεξαμενή» άντλησης «διαθεσίμων» Δημοτικών Υπαλλήλων, σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr.

Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν πως, ενώ το Υπουργείο έχει αποστείλει δύο φορές εγκύκλιο - σχετική με την απορρόφηση «διαθεσίμων» δημοτικών υπαλλήλων - προς τους Ο.Τ.Α., αυτοί δεν δείχνουν την ανάλογη «προθυμία».

«Δεν ξέρουμε πού οφείλεται αυτό» ανέφερε στο epoli.gr, στέλεχος του ΥΠ.ΕΣ., τονίζοντας «εμείς περιμένουμε την εσωτερική αξιολόγηση των Ο.Τ.Α και των Δομών τους, από την οποία θα προκύψει και η διαδικασία της "ενδοδημοτικής - διαδημοτικής κινητικότητας” αλλά οι χρόνοι πιέζουν…», αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται μία προτεινόμενη από τους ίδιους τους Δημάρχους διαδικασία, να αποτελέσει "δεξαμενή" για τους 12.500 του επόμενου "κύματος".

Σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των Ο.Τ.Α. και των Δομών τους, από τους ίδιους, το ίδιο στέλεχος του ΥΠ.ΕΣ. τόνισε στο epoli.gr:

«Ότι έχουμε λάβει, μέχρι στιγμής, δεν αποτελούν προϊόντα ανάλυσης εσωτερικής λειτουργίας, με σαφή οργανογράμματα, τομείς ευθύνης, ανάγκες και απαιτήσεις.

Επίσης, οι ίδιες εκθέσεις περισσότερο αναφέρονται στο μέλλον των Δήμων τους, κι όχι στο σήμερα». 

Το "μπαλάκι" στους Δημάρχους, λοιπόν, που εκτός της εσωτερικής αξιολόγησης των Δήμων τους και των Δομών αυτών, έχουν να "τρέξουν" και τον έλεγχο - εκ νέου - των τυπικών προσόντων των υπαλλήλων τους.

http://www.poli-politiki.gr/, 12/10/2013