23 Οκτ 2013

20% αύξηση στα δημοτικά τέλη Λυκόβρυσης - Πεύκης!


20% αύξηση στα δημοτικά τέλη Λυκόβρυσης - Πεύκης!

Την αύξηση των δημοτικών τελών στη δημοτική ενότητα Πεύκης, κατά 20%, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης. 

Η απόφαση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τον τελικό λόγο, δε, θα έχει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, όπου αναμένεται να τεθεί προς έγκριση η απόφαση της Επιτροπής.

Δείγμα του τί θα επακολουθήσει, η δήλωση του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής και δημοτικής σύμβουλου της μείζονος αντιπολίτευσης, Μαρίας Γώγου: 

«Την ίδια στιγμή που ο Δήμος Αμαρουσίου μειώνει τα ανταποδοτικά τέλη κατά 12% και η Κηφισιά κατά 6%, η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης ζητά αύξηση κατά 20% από τους κατοίκους του παλαιού Δήμου Πεύκης, ως εξίσωση των εισφορών ανάμεσα στους δύο Δήμους, όπως η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής ψήφισε.

Αυτό κατά το Δήμαρχο θεωρείται ισότητα - κοινωνική ευαισθησία. 

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι επιχείρηση με αυστηρό οικονομικό ισολογισμό, σαν οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. Βασίζεται στην κοινωνική προσφορά, με ανταποδοτική προοπτική και εφαρμόζει προνοιακή πολιτική. 

Η οικονομική δυσκολία, στην οποία βρίσκονται πολλοί συνδημότες μας δεν επιτρέπει καμία αύξηση τελών. Αντίθετα, επιβάλει τη μείωση αυτών και στην Κοινότητα της Λυκόβρυσης. 

Πιστεύει ο Δήμαρχος πως οι 180.000 ευρώ, τα οποία θα προκύψουν από αυτό το μέτρο, θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου;».

http://www.poli-politiki.gr/, 23/10/2013