18 Σεπ 2013

Γιατί τέθηκε σε διαθεσιμότητα υπάλληλος αν δεν παραποιήθηκε το πρωτόκολλο του Δήμου , κ. Φωκιανέ;


dimarxeio peykis-fokianos

Κάθε άλλο παρά ξεκαθάρισε η Δημοτική Αρχή Φωκιανού , στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης , αν παραποιήθηκε ή όχι το πρωτόκολλο του Δήμου.
Οι …αντικρουόμενες « εξηγήσεις» που έδωσε , επέτειναν τις καταγγελίες ότι « κάτι» πολύ σοβαρό  έχει συμβεί, δεδομένου ότι η αρμόδια υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη Δημοτική Αρχή .
Αναφερόμενος στο θέμα σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Θεοδωρακόπουλος υπενθύμισε ότι το θέμα αφορά τα γεγονότα που ακολούθησαν την απόφαση για κατάργηση των θέσεων των σχολικών φυλάκων και θέλησε να μάθει αν έγινε έρευνα και ποια τα αποτελέσματα της.
«Το πρωτόκολλο δηλαδή παραβιάστηκε στο Δήμο; Και έχει παραβιαστεί και άλλες φορές αν παραβιάστηκε τώρα;» αναρωτήθηκε.
Απαντώντας από την πλευρά της διοίκησης ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κωνσταντόπουλος ενημέρωσε ότι αμέσως μόλις πληροφορήθηκε για τις καταγγελίες έκανε έγγραφο για τη διερεύνηση τους. Απ’ αυτή προέκυψε, όπως είπε, ότι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, όταν έγινε γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση των θέσεων των σχολικών φυλάκων, έγινε αίτηση στο γραφείο προσωπικού από δύο σχολικούς φύλακες για τη μετάταξη τους σε ΔΕ διοικητικού.

Στο Δήμο, συνέχισε ο Αντιδήμαρχος, επικρατούσε πανικός και αν έγινε κάτι παράτυπα διορθώθηκε. Όπως δήλωσε δε η εργαζόμενη, δεν υπήρχε πρόθεση να βλάψει κανέναν και πολύ περισσότερο τα συμφέροντα του Δήμου. Σημείωσε τέλος ότι η εργαζόμενη που έκανε την παρατυπία, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και επομένως το θέμα έχει κλείσει.
Η παραπάνω απάντηση δεν ικανοποίησε ωστόσο το Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Σταύρο Μονεμβασιώτη, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε κάνει και την καταγγελία σε προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος. Ο κ. Μονεμβασιώτης κάλεσε επίμονα τον Αντιδήμαρχο να απαντήσει αν έγινε παραβίαση του πρωτοκόλλου ή όχι και τι εννοεί όταν λέει ότι το θέμα διορθώθηκε, ενώ έθεσε και το ενδεχόμενο να προσφύγει στον εισαγγελέα.
Αποτέλεσμα ήταν να παρέμβει στη συζήτηση ο Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν παρανομίες και δεν υπάρχει λόγος για παρέμβαση εισαγγελέα.
«Πάνω στην αγωνία ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους, δεν μπορεί να σπεκουλάρει κανείς» ανέφερε, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μονεμβασιώτη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσφύγει στον εισαγγελέα, αλλά θεωρεί τη στάση του Αντιδημάρχου πάνω στο όλο ζήτημα προκλητική.
http://www.newsta.gr/, 18/9/2013