24 Σεπ 2013

Κόντρα Γ. Μπουτάρη με συμβασιούχους στο δημοτικό συμβούλιο



Αντιπαράθεση  από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου είχε ο Γιάννης Μπουτάρης με εκπροσώπους των συμβασιούχων και εργαζομένων στο δήμο.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο δήμο, Σωτήρης Βάϊος, κατηγόρησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι σιγοντάρει τις κυβερνητικές πολιτικές και δεν στηρίζει τους εργαζομένους.
«Είσαι λαϊκιστής, ο δήμος κάνεις ό,τι μπορεί για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θα καταθέσω στο δικαστήριο κι εγώ. Τι θες να κάνω, δεν είμαι δικαστής«, τόνισε ο κ. Μπουτάρης από το βήμα.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων τον κάλεσε να παραιτηθεί για συμπαράσταση στους εργαζομένους, όπως πράξανε κι άλλοι δήμαρχοι στην Ελλάδα, για να λάβει την απάντηση από το δήμαρχο. «Παραιτήθηκαν 29 από τους 35 δημάρχους της ΚΕΔ. Τι έγινε; Και να παραιτηθώ, τι θα γίνει; Θα χώσουν άλλον».
Ο κ. Μπουτάρης μίλησε για «αλητείες» του κράτους για τις πεντάμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις, ενώ τόνισε προς τους συμβασιούχους πως πρέπει να πετύχουν το πιο σωστό νομικό πλαίσιο για το ζήτημά τους, καθώς σύμφωνα με όσα είπε «είμαστε σε ένα κράτος με νόμους τους οποίους δεχόμαστε. Όχι σαν τη Χρυσή Αυγή που δε δέχεται τους νόμους».
http://www.aftodioikisi.gr/, 23/9/2013