24 Σεπ 2013

Γ.Μιχελάκης: Δεν γνωρίζω πόσοι θα αποχωρήσουν τελικά από το Δημόσιο


Mixelakis

Την ένταξη -και τυπικά- των δημοτικών αστυνομικών στο καθεστώς κινητικότητας από τη Δευτέρα, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».

Σύμφωνα με τον Γ. Μιχελάκη: «Αυτό που θα γίνει τώρα θα είναι ουσιαστικά, οι υπηρεσίες και τα υπουργεία, τα οποία έχουν συγκεκριμένες ανάγκες και θεωρούν ότι μπορούν να τις καλύψουν μέσα από το σώμα των δημοτικών αστυνομικών, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον. Ας πούμε από την μεριά μας, από το υπουργείο Εσωτερικών, για τα καταστήματα της μετανάστευσης τα οποία και πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα υπάρχει ανάγκη προσωπικού, αυτά τα άτομα σε ένα μεγάλο βαθμό θα τα αναζητήσουμε και από το σώμα των δημοτικών αστυνομικών», είπε.
Σε ότι αφορά στις απολύσεις εργαζομένων που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας –κινητικότητας ο κ. Μιχελάκης είπε πως δεν γνωρίζει «πόσοι θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο, στο πλαίσιο του μέτρου της διαθεσιμότητας – κινητικότητας, αν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης των δομών από τους Δήμους».

Διαβεβαίωσε δε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού και των δομών στους δήμους και ότι υπάρχουν αριθμοδείκτες οι οποίοι δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Σε ότι αφορά στις αλλαγές του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε τη βεβαιότητά του, πως οι γενικότερες αλλαγές θα ισχύσουν απ” αυτές τις Εκλογές, όμως «μέσα από δημόσια διαβούλευση» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

http://www.localit.gr/, 24/9/2013