21 Σεπ 2013

Κ. Μητσοτάκης: Από την αξιολόγηση των δήμων περνά το δεύτερο κύμα κινητικότητας


dimosio-upallili

Aπό τη διαθεσιμότητα μπορεί να προκύψουν απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου, όχι άμεσα, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί, είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό BHMA FM.
Ο υπουργός ανέφερε ότι για το 2013 οι απολύσεις αφορούν σε εργαζόμενους στην ΕΡΤ, επίορκους και εργαζόμενους στην Αμυντική Βιομηχανία. Από τη διαθεσιμότητα, όπως είπε χαρακτηριστικά μέσα στο 2013 δεν θα προκύψουν απολύσεις καθώς πολύ απλά δεν θα έχει παρέλθει το οκτάμηνο που προβλέπεται.
Σε ό,τι αφορά στην κινητικότητα ο κ. Μητσοτάκης είπε πως είναι βέβαιος ότι θα εκπληρώσουμε το στόχο μας ως χώρα. Το υπουργείο  Παιδείας ζήτησε αξιολογήσεις από τα πανεπιστήμια, τα πανεπιστήμια έστειλαν στο υπουργείο πληροφορίες, τις επεξεργάστηκε, κάνει κάποιες αντιπροτάσεις, οι οποίες θα συζητηθούν την Παρασκευή σε επίπεδο Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Είναι η τελευταία εκκρεμότητα και μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα λυθεί.
Με εξαίρεση τις πρώτες οριζόντιες παρεμβάσεις που έγιναν τον Ιούνιο, είπε ο κ. Μητσοτάκης, όλο το δεύτερο κύμα κινητικότητας προέκυψε μετά από εκθέσεις αξιολόγησης, που δείχνουν πού υπάρχουν πλεονάζουσες θέσεις. Άρα και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα θα είναι η ίδια. Ακόμα υπάρχουν δομές που δεν έχουν αξιολογηθεί, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
http://www.localit.gr/, 20/9/2013