16 Σεπ 2013

Άκαρπη η συνάντηση των σχολικών φυλάκων με τον Κ. Μητσοτάκη


???????? ??????? ???????????

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας, φοβούμενοι ότι θα οδηγηθούν στην απόλυση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι σχολικοί φύλακες ζήτησαν από τον υπουργό να ενταχθούν στην κινητικότητα και να μετακινηθούν σε άλλη θέση στο δημόσιο και παράλληλα να υπάρξουν κάποιες προβλέψεις για τους ηλικιωμένους σχολικούς φύλακες, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τους είπε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να τους υποσχεθεί κάτι, αν δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες, ενώ δεσμεύθηκε να τους ενημερώσει, όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία.
Για τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από το υπουργείο ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είμαι πάντα ανοικτός για διάλογο, όχι όμως υπό το κράτος προπηλακισμών και κατάληψης δημόσιων κτιρίων».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί κατά  τη διάρκεια συγκέντρωσης δήλωσε ότι είναι «ανοικτός για διάλογο, όχι όμως υπό το κράτος προπηλακισμών και κατάληψης δημοσίων κτηρίων».

«Η στρατηγική της έντασης που οδηγεί μερικές φορές στη χρήση βίας δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί δυνάμεις των ματ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους σχολικούς φύλακες που βρίσκονταν εντός του προαύλιου χώρου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αποτέλεσμα διαδηλωτές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Να σημειωθεί επίσης ότι  η ΕΛΑΣ χαρακτήρισε απολύτως αναγκαία και περιορισμένη τη χρήση χημικών. Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ δίνει τη δική της εκδοχή για το χρονικό της έντασης.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «επανειλημμένα κάλεσαν και έδωσαν διορία στους συγκεντρωμένους να ελευθερώσουν την είσοδο και να μετακινηθούν στο πεζοδρόμιο».
«Σε όλες τις περιπτώσεις», συμπληρώνει, «οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν, ενώ όταν κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, απωθήθηκαν με την απολύτως αναγκαία και περιορισμένη χρήση χημικών».
http://www.localit.gr/, 16/9/2013