18 Σεπ 2013

Πανεπιστήμια: Ελλείψεις 2.500 υπαλλήλων διαπιστώνουν οι πρυτάνεις



Με 2.500 ελλείψεις… απαντούν στις 1.500 διαθεσιμότητες διοικητικών υπαλλήλων που έχει προγραμματίσει για τα πανεπιστήμια οι πρυτάνεις. Όπως τόνισαν κατά την έκτακτη σύνοδο τους σήμερα στο Λαύριο ζητούν να μην εφαρμοστεί η διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια καθώς, όπως τονίζουν, όχι μόνο δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό, αλλά έχουν και 2.500 ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό.

Παράλληλα ετοιμάζονται να προχωρήσουν την ερχόμενη Παρασκευή και τη Δευτέρα σε μια σειρά εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, προκειμένου -όπως αναφέρεται στο ψήφισμά τους- να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τη δυσχερέστατη θέση στην οποία θα βρεθούν τα ιδρύματα στο ενδεχόμενο εφαρμογής του μέτρου.

«Η θέση της συνόδου αυτή τη στιγμή είναι ότι ζητούμε από την πολιτεία να μην εφαρμόσει το μέτρο της διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της συνόδου των πρυτάνεων Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος πάντως απέφυγε να απαντήσει σχετικά με το πώς σκοπεύουν να αντιδράσουν τα πανεπιστήμια σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου.

Παράλληλα στο ψήφισμα των πρυτάνεων αναφέρεται ότι «η διαθεσιμότητα του προσωπικού χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των διοικήσεων των πανεπιστημίων εγείρει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και οδηγεί στην απώλεια ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας στον αγώνα επιβίωσης και ανάπτυξής της, αυτό του δημόσιου Πανεπιστημίου.»

http://www.aftodioikisi.gr/, 17/9/2013