18 Σεπ 2013

Διαθεσιμότητα: υπεγράφησαν οι υπουργικές αποφάσεις για καταργήσεις 1929 θέσεων στα υπουργεία


index

Ο κύβος ερρίφθη τελικώς για την κατάργηση των πλεοναζουσών θέσεων στα υπουργεία και μετά από αρκετές ζυμώσεις υπεγράφησαν οι  Υπουργικές Αποφάσεις για την κατάργηση 1.929 οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 12500 διαθέσιμων του Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα οι καταργήσεις αφορούν τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού και Ναυτιλίας.
Η κατάργηση έγινε κατόπιν της σχετικής απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης Υπουργείων και φορέων.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν τις προαναφερθείσες θέσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, ενώ στις περιπτώσεις όπου καταργούνται θέσεις του ίδιου κλάδου ή και ειδικότητας, η επιλογή του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσης θα διενεργηθεί μετά από αξιολόγησή τους, με βάση την αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων του κλάδου ή και της ειδικότητας που ανήκουν οι καταργούμενες θέσεις του φορέα.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα κριτήρια για τη διαδικασία επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα, καθώς και η μοριοδότηση για την μετάταξη ή μεταφορά τους σε άλλους φορείς.
Οι 1929 υπάλληλοι που θα προκύψουν ως διαθέσιμοι από την παραπάνω διαδικασία θα «προστεθούν» στους 2.114 εκπαιδευτικούς, τους 2.234 σχολικούς φύλακες, τους 53 υπαλλήλους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τους 1.672 υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, στις 23 Σεπτεμβρίου καταργούνται οι συνολικά 3.521 θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.
http://www.localit.gr/, 17/9/2013