17 Σεπ 2013

«Λεφτά υπάρχουν » …και στο Δήμο Μαρκοπούλου !!! Ο κ. Μεθενίτης χαρίζει σε μελετητή 1.023.814 ευρώ»


DYNAMH ELPIDAS

Βαρύτατο καταγγελία  διατυπώνει η παράταξη « Δύναμη Ελπίδας» στο Δήμο Μαρκοπούλου  κατά της Δημοτικής Αρχής Μεθενίτη , με αφορμή την πρόταση της διοίκησής του και τη σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταβολή σε μελετητικό γραφείο  1 εκατομμυρίου ευρώ, πέραν των όσων έχει λάβει μέχρι στιγμής για ανάθεση του 1992 .
Η δημοτική παράταξη  υποστηρίζει ότι « η υπόθεση ακροβατεί(;) ανάμεσα στα όρια της νομιμότητας και της σκανδαλώδους υπερκοστολόγησης». Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Μια ακόμα ιστορία τρέλας εξελίσσεται στο Δήμο μας σχετικά με την αξίωση καταβολής συνολικού ποσού 2,5 εκατ. € έναντι μελέτης που ανατέθηκε το 1992 με συμβατικό ποσό 114.453,41€ (39.000.000 δρχ.). Η υπόθεση που ακροβατεί(;) ανάμεσα στα όρια της νομιμότητας και της σκανδαλώδους υπερκοστολόγησης, αφορά στην από 27/05/1992 ανάθεση στον κο. Βασ. Κόκκινο της μελέτης «εφαρμογή πολεοδομικών ενοτήτων 4ης & 5ηςγειτονιάς στο Πόρτο Ράφτη».

Από τα στοιχεία που διαθέτουμε, ο Δήμος Μαρκοπούλου είχε καταβάλει στον μελετητή, μέχρι και το 1994, 422.480€ (143.960.000 δρχ.). Έκτοτε και για δεκαεννέα (19) ολόκληρα χρόνια, ο μελετητής δεν ζήτησε ποτέ, τουλάχιστον εγγράφως, χρήματα. Ισχυρίζεται βέβαια ότι στις κατά καιρούς προφορικές του αιτήσεις, οι εκάστοτε Δήμαρχοι αντέτειναν (επίσης προφορικά) πως δεν διαθέτουν χρήματα. Αυτό φυσικά ούτε ως δικαιολογία μπορεί να σταθεί. Αν δεν υπήρχαν χρήματα από το 1994 μέχρι σήμερα, υπάρχουν τώρα; Εκτός του ότι κύριος υπεύθυνος για το ότι δεν πληρώθηκε είναι ο ίδιος, αφού ουδέποτε ζήτησε εγγράφως να πληρωθεί, ο μελετητής χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό αρχείο της συγκεκριμένης εργασίας, το οποίο ουδέποτε παραδόθηκε στο Δήμο, και σε άλλες δουλειές του γραφείου του δημιουργώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό στους άλλους μηχανικούς και αποκομίζοντας οφέλη για το γραφείο του.
Ο κ. Μεθενίτης είχε προσπαθήσει και πέρυσι στην συνεδρίαση της 25/7/2012 του Δημοτικού Συμβούλιου να δώσει τα χρήματα αυτά στον κ. Κόκκινο. Μετά την σθεναρή αντίθεση της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» αναγκάστηκε, όπως περιγράφεται και στη σχετική απόφαση, να αναβάλει το θέμα και να ζητηθεί γνωμάτευση από ειδικευμένο Δικηγορικό γραφείο. Η Οικονομική επιτροπή στις 29/10/2012 ανέθεσε στο γνωστό δικηγορικό γραφείο «Παπακωνσταντίνου-Κατρούγκαλος-Χλέπας και συνεργάτες» την έκδοση γνωμάτευσης επί του αντικείμενου θέτοντας και το ερώτημα της παραγραφής.
Σήμερα, ο κ. Μεθενίτης χωρίς να παρουσιάσει την γνωμάτευση που είχε ζητήσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, επέμενε και τελικά πήρε την απόφαση που ήθελε, να δώσει στον κ. Κόκκινο επιπλέον 1.023.814€, πάρα την έντονη αντίθεση των Δημοτικών Συμβούλων της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ».
Για το πόσο πραγματική είναι αυτή η οφειλή φαίνεται και από το γεγονός ότι ο κ. Κόκκινος εκτός του ότι περίμενε 19 ολόκληρα χρόνια χωρίς να πάρει «δραχμή», δέχθηκε σήμερα χωρίς καμία δυσκολία να παίρνει 5.000€ κάθε μήνα για τα επόμενα δέκα επτά (17)!!! χρόνια και μάλιστα άτοκα.
 Η πρόταση του κ. Μεθενίτη είναι πολιτικά απαράδεκτη. Για τη «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι εκτός ηθικής και πολιτικής δεοντολογίας. Σήμερα, που όλοι υφιστάμεθα τρομακτική μείωση των εισοδημάτων μας, θεωρούμε τουλάχιστον πρόκληση να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις.  Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» ζήτησε να μην πληρωθεί ούτε ένα ευρώ πάνω από το ποσό που είχε εγκριθεί με τον 1ο  συγκριτικό πίνακα, το δε υπολειπόμενο ποσό να εξοφληθεί με διακανονισμό. Απαίτησε να μην επικαιροποιηθεί η ανάθεση εκ νέου μιας και όλο αυτό το διάστημα ο μελετητής δεν ζήτησε τα χρήματα με δική του ευθύνη, έχοντας επιπλέον όλα αυτά τα χρόνια σημαντικότατα έσοδα από την εκμετάλλευση της συγκεκριμένης μελέτης.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κόκκινος από το 2000 μέχρι σήμερα έχει εισπράξει από το Δήμο Μαρκοπούλου άλλες 924.059€ για μελέτες πολεοδόμησης και άλλων περιοχών που του έχουν ανατεθεί και τις οποίες προφανώς εκτελούσε ταυτόχρονα.
Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» θα εξαντλήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες για να μην υλοποιηθεί το Ιδιωτικό Συμφωνητικό που υπέγραψε ο κ. Μεθενίτης με τον κ. Κόκκινο στις 11/07/2013, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία ζήτησε και πήρε εκ των υστέρων, στις 15/07/2013!
Υ.Γ.: Σας παραθέτουμε το ιδιωτικό Συμφωνητικό
http://www.newsta.gr/, 16/9/2013