30 Ιαν 2013

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών


metatheseis
Πέρυσι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είχαν υποβληθεί 8.813 αιτήσεις μετάθεσης και ικανοποιήθηκαν 2.143  (ποσοστό 24,32ο/ο) ενώ στη Δευτεροβάθμια ανήλθαν σε 14.856 και ικανοποιήθηκαν 2.434 (ποσοστό 16,38ο/ο).
Οι φετινές αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος του μήνα (31/1) στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία όπου ανήκουν οργανικά οι εκπαιδευτικοί ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά. Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων. Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλλουν δήλωση για οριστική τοποθέτηση και για βελτίωση, χωρίς να αναγράφουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων, όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ από μετάθεση, απόσπαση σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Ανάκληση της αίτησης μετάθεσης μπορεί να γίνει μέχρι τις 22/2. Αιτήσεις που θα υποβάλλονται μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Ανάκληση μετάθεσης δεν προβλέπεται.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟτων αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδηεκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
http://pekp.gr/?p=36787, 29/1/2013