11 Οκτ 2012

Με επείγουσες διαδικασίες η συγκρότηση συλλογικών οργάνων διοίκησης σε δήμους και περιφέρειες


Την συνδρομή των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας ζητεί το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία συγκρότησης συλλογικών οργάνων διοίκησης σε περιφέρειες και δήμους.
Η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνει ότι θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών προκειμένου να υλοποιήσουν τα όσα προβλέπονται σε εγκύκλιο που έχει εκδώσει από τις 19 Σεπτεμβρίου 2012 το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι αρμόδιες υπηρεσίες στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης θα έπρεπε ήδη να έχουν προχωρήσει στη σύσταση των συλλογικών οργάνων διοίκησης.
Σύμφωνα με το άρθρο 26 του ν.4024 η σύσταση των συλλογικών οργάνων της διοίκησης είναι αναγκαία για τη διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών ή την ανάθεση ή την αξιολόγηση, παρακολούθηση, παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων.
Σε περίπτωση μάλιστα που δεν προβλέπεται από το νόμο ή από τα αρμόδια όργανα, η επιλογή μελών το νέο νομοθετικό πλαίσιο περιέχει διάταξη σύμφωνα με την οποία επιλέγονται μέλη με τη διαδικασία της κλήρωσης. Η κλήρωση γίνεται μεταξύ υποψηφίων που πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
http://www.localit.gr/ ,10/10/2012