16 Οκτ 2012

Σαρωνικός: Κατασχέσεις ύψους 700.000 ευρώ


Στη δεύτερη κατά σειρά κατάσχεση με τη δέσμευση του ποσού των 700.000€ από τον τραπεζικό λογαριασμό του δήμου Σαρωνικού (είχε προηγηθεί άλλη ύψους 300.000€), προχώρησαν πρώην ιδιοκτήτες ρυμοτομημένων εκτάσεων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Σαρωνικού, ενώ τα δικαστήρια είχαν τελεσιδικήσει το 2010 – τα περισσότερα ερήμην – ο πρώην δήμος Αναβύσσου δεν προχώρησε, ως όφειλε, σε άσκηση ανακοπής της απόφασης στο χρόνο που οριζόταν από το δικαστήριο.
Από αυτήν την ολιγωρία και αδιαφορία που επέδειξε για ένα τόσο σοβαρό θέμα η τέως δημοτική αρχή με πρώτο τον τέως δήμαρχο Αναβύσσου κ. Σάββα Γκέραλη, καλούνται σήμερα στο σύνολο τους οι πολίτες του Δήμου Σαρωνικού να πληρώσουν το παραπάνω ποσό.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στη διοίκηση του πρώην Δήμου Αναβύσσου ο κ. Γκέραλης εκποίησε περιουσία του δήμου ύψους 6.500.000€, χωρίς ωστόσο να μεριμνήσει για την τακτοποίηση των αποζημιώσεων προς τους πρώην ιδιοκτήτες».
Ο δήμος Σαρωνικού δηλώνει ότι θα προχωρήσει στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και στην απόδοση ευθυνών σε όποιον και αν ευθύνεται.
http://www.localit.gr/, 15/10/2012