12 Οκτ 2012

Μεταφορά μαθητών: Στις περιφέρειες η αρμοδιότητα δίδονται 17 εκατ. ευρώ στους μεταφορείς


Μετά τη θύελλα αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σήμερα στη κατάθεση σχεδίου νόμου για την «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για Μεταφορά Μαθητών».
Σύμφωνα με το επίμαχο σχέδιο μεταφέρεται οριστικά η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών από τους Δήμους στις Περιφέρειες.
Επίσης όπως έγινε γνωστό με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη καταβάλλονται 14.000.000 Ευρώ στις Περιφέρειες της χώρας και 3.000.000 Ευρώ στους Δήμους για την αποπληρωμή οφειλών προς τους μεταφορείς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών η επόμενη καταβολή οφειλομένων έχει προγραμματισθεί για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η μεταφορά των μαθητών αποτελεί βασική υποχρέωση της πολιτείας. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε μάχη με το χρόνο για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι στην αρχή της σχολικής χρονιάς παρά το γεγονός ότι ως τον Αύγουστο καμία διαγωνιστική διαδικασία Δήμου δεν είχε καταλήξει σε ανάδοχο και οι οφειλές προς τους μεταφορείς ξεπερνούσαν τα 140.000.000 Ευρώ».
Αναλυτικά το σχέδιο νόμου:
http://www.localit.gr/, 11/10/2012